Supinya Jansuta (72) beter bekend als 'Jay Fai,' achter haar vlammende pannen
Volledig scherm
Supinya Jansuta (72) beter bekend als 'Jay Fai,' achter haar vlammende pannen © AP

Thaise straatkok (72) krijgt Michelinster, maar is daar helemaal niet blij mee: "Wou dat ik ster kon teruggeven"

Ze stond tientallen jaren relatief rustig achter haar vlammende wokken in een volgens de lokale bevolking 'veel te duur' straattentje in Bangkok, maar nu is alles anders. Een Michelinster bracht de 72-jarige 'koningin van de kreeftomelet' Supinya Jansuta wereldwijde roem en lange wachtrijen. Blij is ze er bepaald niet mee.

10 reacties

 • Bo Deschutter

  5 jaar geleden
  Ik snap die mensen niet die er nu gaan aanschuiven, enkel omdat ze nu veel meer gaan moeten betalen. Prestige zeker?
 • Alfons Thijs

  5 jaar geleden
  Chris tophe lees het artikel eens...
 • Hugo Huybrechts

  5 jaar geleden
  Clement, een wok is geen frituurketel. Bij elke bakbeurt wordt nieuwe olie gebruikt...
 • Clement Asselman

  5 jaar geleden
  Zeer hypocriet van Michelin. Hier moet je voor een ster beantwoorden aan heel wat vereisten (unieke gerechten, mooie ligging, zeer verzorgd interieur, enz...) waar die dame helemaal niet aan beantwoordt! Ik betwist niet dat ze lekker kookt, maar zo zijn er daar veel. Bovendien zullen we het maar niet over voedselveiligheid hebben, zeker? Die straatkraampjes veranderen van bakolie... als ze op is!
 • stijn rogiers

  5 jaar geleden
  Geef hem terug dan he
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.