Een deel van de geredde voetballertjes.
Volledig scherm
Een deel van de geredde voetballertjes. © AP

Thaise grotjongens krijgen ieder 21 jaarsalarissen voor Netflix-miniserie

Streamingdienst Netflix en de Thaise overheid hebben na maanden onderhandelen overeenstemming bereikt over de vergoeding die twaalf uit een ondergelopen grot geredde voetballertjes en hun coach krijgen voor hun medewerking aan een miniserie. De grotjongens en de trainer krijgen ieder een bedrag van omgerekend 85.000 euro. Dat is voor een doorsnee Thai, die in een gunstig geval 340 euro per maand verdient, 21 jaarsalarissen.

2 reacties

 • Norbert Bauwens

  2 jaar geleden
  Die jongens hebben blijk gegeven van ongelooflijke moed. Ik ben speleoloog geweest en heb ook een tijd vastgezeten maar dat was een peulschil in vergelijking . Mensen die nog nooit in een grot rondgekropen hebben kunnen zich onmogelijk een idee vormen wat een beproeving dat voor die gastjes moet gewest zijn. Hoed af voor de jongens, maar voor mijn part mogen ze hen een jaarloon van De Bruyne onder elkaar laten verdelen want hetgeen ze krijgen is veeeeeel te weinig.
 • Koenraad Praille

  2 jaar geleden
  Schandalig !!!! En de berekening van 12.000thb /maand kan je in Thailand niet veel doen!!!! Berekening op minimum loon ! Die mannekes worden royaal misbruikt! Spijtig dat er weet een hele boel mensen geld gaan verdienen en daar voor deze jongens hun leven vermarten zonder enige schroom!
 1. VS waarschuwen voor gevaren van loopband met deze harde video
  Play

  VS waarschu­wen voor gevaren van loopband met deze harde video

 2. Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails
  Play
  bizarre beesten

  Klunzig schaap gaat viraal met hilarische fails