EPA
Volledig scherm
© EPA

Thailand lijkt gespaard te worden door coronavirus en niemand weet hoe het komt

Met amper 3.239 bevestigde gevallen en 58 overlijdens op een bevolkingsaantal van meer dan 68 miljoen kan Thailand coronacijfers voorleggen waar veel andere landen alleen maar afgunstig kunnen naar kijken. En daarmee lijkt de Aziatische staat grotendeels gespaard te blijven van de pandemie, die op andere plaatsen ongemeen hard toeslaat. Komt het door de coronamaatregelen van de overheid? Door de Thaise cultuur? Of speelt er een genetische factor? Niemand die het weet. Maar wat het ook is, het lijkt wel te werken.

14 reacties

 • Jos Vercammen

  1 jaar geleden
  Als je het artikel leest, lijkt het alsof mensen in Thailand, iets in zich dragen waardoor het coronavirus hen niet kan deren. Velen komen hier dan aandraven met allerlei theorieën. De ene al wat geloofwaardiger dan de andere. Er is echter nog geen enkele van deze theorieën wetenschappelijk onderzocht. Zelfs virologen hebben geen verklaring. Zelf weet ik het natuurlijk ook niet.Ik stel me echter toch de vraag of de cijfers, die de overheid daar verspreidt, wel geloofwaardig zijn.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  In elk geval heel vroeg een strenge aanpak. Niet zoals hier eerst een basis leggen voor een stevige uitbraak. En misschien verder een samenloop van andere factoren. Geen fysiek contact. De discipline om maatregelen op te volgen. Minder overgewicht dan bij ons. Een gezondere voeding en ze eten ook heel erg pikant in die landen.
 • Alfons de Mûelenaere

  1 jaar geleden
  De verklaring moet je niet ver zoeken. Aziatische mensen zijn voorzichtig en moeten niet op de vingers worden getikt met boetes. Ze doen het zo maar.
 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  Er blijkt daar wel een oversterfte te zijn van 23.000 welke door corona zou kunnen veroorzaakt zijn maar niet in de statistiek wordt meegeteld. Niettemin, 23.000 doden op 67 miljoen in een land vol Chinese toeristen wijst er op dat het dragen van een mondmasker wel degelijk nut heeft. Discipline en boetes dragen ertoe bij dat mensen de aanbevelingen strikt opvolgen.
 • Jef Van Aelst

  1 jaar geleden
  Op dit ogenblik geraak je Thailand niet in. Geen enkele vlucht voor september. Alleen volgende week een repatriëringsvlucht vanuit Amsterdam.
 1. Vorige vrijdag voor de eerste keer in vier maanden tijd geen enkel sterfgeval door Covid-19

  Vorige vrijdag voor de eerste keer in vier maanden tijd geen enkel sterfgeval door Covid-19

  Er zijn vorige week vrijdag voor het eerst sinds het begin van de corona-epidemie geen overlijdens aan de gevolgen van het virus vastgesteld in België. Dat blijkt uit een herziening van de cijfers door Sciensano. “Sinds het vorige rapport werd er één sterfgeval verwijderd als gevolg van correcties die ons door de verschillende bronnen werden doorgegeven”, aldus het gezondheidsinstituut.De mijlpaal komt er vier maanden na het eerste sterfgeval begin maart. Ook maandag werd er geen enkel Covid-19-overlijden gemeld, maar de trend zal naar verwachting weer stijgen, nu het aantal nieuwe besmettingen sterk toeneemt.