Een met het coronavirus besmette man wordt in Austin, Texas in een ambulance getild. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een met het coronavirus besmette man wordt in Austin, Texas in een ambulance getild. Archiefbeeld. © Getty Images

Texas vraagt ziekenhuizen operaties uit te stellen vanwege corona

De Amerikaanse staat Texas heeft alle ziekenhuizen gevraagd medische ingrepen uit te stellen die niet absoluut noodzakelijk zijn. Gouverneur Greg Abbott, die coronamaatregelen heeft verboden, wil daarmee ruimte scheppen om alle coronapatiënten goed te kunnen helpen, zo schrijft hij in een brief aan de hospitalen. Ook probeert de staat medisch personeel uit andere staten te werven en moeten infuuscentra worden heropend om patiënten van bloedplasmabehandelingen te voorzien.

 1. Zeven Amerikaanse staten met laagste vaccinatiegraad zijn goed voor helft van alle ziekenhuisopnames door Covid-19: “Ongevaccineerden vormen een autosnelweg voor het virus”
  PREMIUM

  Zeven Amerikaan­se staten met laagste vaccinatie­graad zijn goed voor helft van alle ziekenhuis­op­na­mes door Covid-19: “Ongevacci­neer­den vormen een autosnel­weg voor het virus”

  In slechts zeven van de vijftig Amerikaanse staten, samen goed voor nog geen 22 procent van de hele bevolking in het land, worden momenteel 50 procent van alle nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Stuk voor stuk zijn het staten waar nog niet de helft van de bevolking volledig is gevaccineerd. Experts schetsen een grimmig beeld van de situatie in de VS als niet dringend meer mensen een prik laten zetten. Met 'dank' aan de deltavariant.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.