De politie schoot de schutter dood in een bioscoopcomplex in Odessa.
Volledig scherm
De politie schoot de schutter dood in een bioscoopcomplex in Odessa. © AFP

Texas maakt wapenwetten nog soepeler, luttele uren na schietpartij met zeven doden: “Hoeveel levens gaan we nog offeren aan de wapenlobby?”

In Texas zijn om middernacht plaatselijke tijd nieuwe wetten in voege getreden die het voor inwoners van de staat nog makkelijker moeten maken wapens te dragen. De nieuwe regels kwamen er slechts een paar uur nadat een schutter zeven mensen heeft doodgeschoten en ongeveer twintig anderen heeft verwond. Democratische politici reageren verontwaardigd. “We moeten deze epidemie stoppen.”

43 reacties

 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Alsof een wapen vanzelf schiet!Zelfs als álle vuurwapens worden verboden,dan gaan ze pattattenmeskes gebruiken...gaan ze die dan ook allemaal verbieden?! Het is de méns die de trekker overhaalt en andere mensen doodt, NIET het wapen! In VS de burgers ontwapenen en vd politie een legermacht maken met oorlogstuig op eigen bodem: totale machtscontrole daarover gaat het, niet om wapens.
 • MICHELINE GEVERS

  1 jaar geleden
  @michel De Blay::::Wel Michel ik zal U dat eens uitleggen. Als ze doen zoals in België, dat alle ingeschreven en andere wapens moesten ingeleverd worden ,of een nieuwe streng gereglementeerde vergunning aanvragen. Ik heb zoals zovele anderen ,mijn wapens ,die ik 45 jaar op vergunning had, ingeleverd. Ik had geen zin meer in die administratieve rompslomp. Als dat in België kan, kan dat ook in Amerika. Voldoet mijn uitleg???
 • michel De Blay

  1 jaar geleden
  Stel dat ze vanaf morgen de totale wapenverkoop zouden kunnen verbieden, wat gaan ze dan doen met de 350 miljoen stuks die reeds in de nachtkastjes liggen???Dat mij dat maar eens iemand komt uitleggen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Dennis: al die mass shooters waren ook geen gangsters, maar "brave mensen" die plots door het lint gingen. En als je dàn een wapen ter beschikking hebt, is een bloedbad niet veraf.
 • Dennis Andersen

  1 jaar geleden
  Brave mensen moeten hier hun wapen inleveren, gangsters behouden het. Resultaat is dat er steeds meer massamoorden gebeuren omdat niemand zich kan verdedigen en eventuele moordenaars uitschakelen. In tegenstelling tot wat sommigen denken is het inderdaad beter dat iedereen een wapen draagt, komt een gek een kerk of museum of school binnenengelopen, dan kunnen ze die mogelijks snel uitschakelen.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven