De uitbater van een wapenwinkel in het Texaanse El Paso toont een pistool aan een klant.
Volledig scherm
De uitbater van een wapenwinkel in het Texaanse El Paso toont een pistool aan een klant. © AP

Texanen mogen nu wapens dragen zonder vergunning of training

Door een nieuwe wapenwet is het in Texas nu mogelijk om in het openbaar een wapen te dragen zonder vergunning of training. Er is veel kritiek op de nieuwe regel, die meer wapengeweld in de hand zou werken.

8 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Texanen mogen wapens dragen zonder vergunning of training. Hmm, weer een hoop mensen die gelijk klaar staat met een reactie, zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. 1); lees eens de Amerikaanse Grondwet 1776, waar het staat geschreven dat het gewoon mag. 2); Texas is niet de enigste staat, “constitutional carry”, er zijn er vele. 3); Strafrechtelijke veroordelingen diskwalificeren een persoon van het kunnen dragen van een pistool onder de nieuwe wet. 4); Het gaat om vrijheid, meer niet..
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Volgens het kind is deze wet niet streng genoeg..
 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  De VS is gevormd door wapens, dus niet onlogisch.
 • Chris Vanderheyden

  1 maand geleden
  Vandaar dat abortus niet meer mag, de bevolking zou gewoon te snel uitsterven waarschijnlijk.
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  De begrafenisondernemers wrijven zich in de handen en de politie? die gaat eerst schieten en dan zien of het een goeie was of niet
 1. Twaalf migranten vermist voor Spaanse kust

  Twaalf migranten vermist voor Spaanse kust

  De reddingsdiensten waren zondag op zoek naar twaalf migranten die vermist zijn voor de kust van Spanje. Hun boot kapseisde tijdens een poging om het land te bereiken vanuit Algerije, aldus de Spaanse kustwacht. De operatie ging van start nadat een Noorse zeilboot liet weten een Algerijnse migrant te hebben gered op enkele zeemijl van de kust van Almeria, in het zuiden van het land, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Een helikopter die werd uitgestuurd kon nog een tweede migrant uit het water redden.
 2. Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: “Sensationele vondst”

  Slachtof­fer van uitbar­sting Vesuvius ontdekt bij opgravin­gen in Herculane­um: “Sensatio­ne­le vondst”

  Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.