Tesla-CEO Elon Musk en Duits bondskanselier Olaf Scholz in de nieuwe fabriek van de autobouwer.
Volledig scherm
Tesla-CEO Elon Musk en Duits bondskanselier Olaf Scholz in de nieuwe fabriek van de autobouwer. © ANP / EPA

Tesla opent eerste Europese gigafabriek in Duitsland: plaats voor 12.000 jobs op werkvloer van 227.000 m²

De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla heeft zijn eerste fabriek in Europa officieel geopend. CEO Elon Musk zakte af naar de fabriek in Grünheide nabij Berlijn, om de eerste dertig daar gebouwde exemplaren van Tesla’s Model Y aan de nieuwe eigenaren te leveren. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de minister van Economie Robert Habeck prezen de miljardeninvestering van Tesla in een ‘gigafactory’ in Duitsland.

7 reacties

 • Christiaan Vernist

  1 jaar geleden
  Binnen de korste keren sluit dat fabriek terug. Wie koopt er nu in godsnaam die brol van Tesla. Er zijn andere en betere alternatieven die dan nog eens een heel stuk goedkoper zijn.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Elon Musk is een genie, een ster. Hadden we ook maar meer zulke mensen. Wat ik mij afvraag is welke subsidies hier weer gegeven zijn? 300 hectare grond, terwijl maar 22 ha gebruikt wordt? Ook Intel kwam al met dat soort eisen, en Europa trapt erin.
 • Eric Custers

  1 jaar geleden
  Slechts 12000 nieuwe jobs. In Duitsland en Frankrijk zullen meer dan 300 000 jobs verdwijnen in de automobielsector door de overstap naar EV's. EV's hebben veel minder onderdelen en de assemblage is daardoor eenvoudiger. Van Spanje en Italië heb ik geen cijfers, maar reken daar ook op enkele tienduizenden jobs. Hallo Europa! Hallo vakbonden! Wakker worden of sluiten jullie liever je ogen om toch maar populair te zijn met een CO2-neutraal Europa.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Van alle Belgische personenauto's afgelopen jaar zijn maar 3,2 % elektrisch, tegenover 2,3 % in 2019. 97% op de weg zijn normale auto`s en de bevolking nemen daar geen afstand van. 2+ euro voor één liter benzine is onbetaalbaar, maar 70.000+ euro voor een Tesla is een goed idee?
 • Dirk Heirbaut

  1 jaar geleden
  Eindelijk. Go Tesla!