Logo Tesla
Volledig scherm
Logo Tesla © REUTERS

Tesla misnoegd door aanslepende bouwaanvraag voor fabriek in Duitsland

Tesla is misnoegd dat de goedkeuring van de bouw van een nieuwe fabriek nabij de Duitse hoofdstad Berlijn zo lang aansleept. Dat blijkt uit een juridisch document van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto's en batterijen.

6 reacties

 • Alfons Vanacker

  1 week geleden
  Ja, in China was hij al lang in productie. Als Ikea a nieuwe winkel opent is het na enkele maanden al open. In Europa na enkele jaren. Prachtig.
 • Lode vleminckx

  1 week geleden
  Tenminste één land die zijn eigen industrie beschermd.
 • Johan Vroonen

  1 week geleden
  Correctie: Elektrisch rijden is niet duur : gratis laden met je zonnepanelen, Ons elektriciteitsnet kan vandaag 1 miljoen EV's aan, terwijl er nog maar 20 000 rondrijden 400km autonomie in de winter in extreme omstandigheden is geen probleem 90% van de tijd laad je thuis en er zijn ruimschoots voldoende superchargers EV's zijn zelfs veiliger bij een ongeval omdat er vooraan geen motorblok zit en auto heeft geen hogere kans om vuur te vatten dan ice-car EV's gaan langer mee dan ICE-cars
 • Ferdinand Nuyts

  2 weken geleden
  Elektrisch rijden is duur, het laden neemt veel tijd in beslag,… Ons elektriciteitsnet kan al die EV’s niet aan Met elektrische wagens geraak je niet ver Er zijn niet genoeg laadpalen Er zijn weinig modellen De batterij kan snel ontvlammen bij een ongeval Elektrisch rijden is niet zo duurzaam als we denken.
 • Jan Van Bavel

  2 weken geleden
  Verschillende merken beweren dat hun auto's het klimaat verbeteren maar dat klopt niet. Waar blijven ze met hun batterijen en al de rest als het geheel versleten is? Minder auto's verslechteren het klimaat niet.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein