Net op de dag dat de Russische president Vladimir Poetin z'n jaarlijkse 'State of the Union' hield, trokken in het hele land mensen de straat op. Ze eisten de vrijlating van Aleksej Navalny.
Volledig scherm
PREMIUM
Net op de dag dat de Russische president Vladimir Poetin z'n jaarlijkse 'State of the Union' hield, trokken in het hele land mensen de straat op. Ze eisten de vrijlating van Aleksej Navalny. © REUTERS

Terwijl Poetin harde taal spreekt, eisen 14.000 betogers z'n vertrek

Op een bijzonder woelige dag in Rusland trokken 14.000 aanhangers van oppositieleider Aleksej Navalny in 29 steden de straat op. Meer dan 1.600 mensen werd opgepakt. Intussen ‘geselde’ president Poetin in zijn jaarlijkse 'State of the Union' andere, ‘buitenlandse katten’.

9 reacties

 • Jan Van Bavel

  3 weken geleden
  Poetin dwingt de hele bevolking om voor hem te kiezen en tegenstand word zwaar gestraft. Het word tijd dat de hele bevolking in opstand komt.
 • stefan crama

  3 weken geleden
  Moet dit Westerse propaganda voorstellen of zijn die enkele duizenden betogers representatief voor de Russische bevolking. Poetin wordt door een ruime meerderheid van de bevolking gesteund en dat is een feit.
 • Ibn Marouf

  3 weken geleden
  Wat betekenen 14.000 betogers in het grootste land ter wereld? Noppes!
 • Rudo Van Leuven

  3 weken geleden
  Tja, percentueel gezien is dat ongeveer 0,001% van de bevolking. Een hele hoop mensen alleszins, allemaal tezamen. Wat bewijst dat Poetin maar de steun heeft van slechts 99,99%. Net genoeg voor de Westerse pers om er groot schandaal rond te maken.
 • Marcus Vadis

  3 weken geleden
  Typisch Russisch, altijd zijn de anderen de schuldigen, zij of beter de Tsaar weet nooit van iets, hij is de onschuld zelf. Is dat Russische logica?
 1. Rachel over haar eerste ontmoeting met André Hazes: "Daar gebeurden zaken die niet konden"
  Play

  Rachel over haar eerste ontmoeting met André Hazes: "Daar gebeurden zaken die niet konden"

 2. Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm
  Play

  Auto stopt nipt voordat hangbrug heen en weer wordt geslingerd door storm