Vrouw wordt getest in Shanghai.
Volledig scherm
Vrouw wordt getest in Shanghai. © ANP / EPA

Terwijl de Chinese economie vertraagt, boekt één industrie recordwinsten: de Covidtestindustrie

De zero-Covid-strategie in China met eindeloze tests en lockdowns heeft de Chinese economie neergeslagen, maar heeft wel een meevaller opgeleverd voor testmakers. Twaalf van China’s topbedrijven die Covidtests uitvoeren, hebben onlangs enorme stijgingen van zowel de inkomsten als de nettowinst voor de eerste helft van dit jaar gemeld.

 1. Minderjarige aangehouden nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt
  Frankrijk

  Minderjari­ge aangehou­den nadat hij schokkende video naar oudere broer van vermoorde Lola (12) stuurt

  In Frankrijk is een minderjarige aangehouden nadat hij een verontrustende video heeft gestuurd naar een van de oudere broers van de vermoorde Lola, het twaalfjarige meisje wiens lichaam midden oktober werd teruggevonden in een reiskoffer in Parijs. De maker van de video werd afgelopen vrijdag ondervraagd en zal in januari terechtstaan voor geweld met voorbedachten rade en het publiekelijk aanzetten tot een misdrijf. Dat meldt de Franse pers.
 1. “Laat me naar buiten, er is een aardbeving”: grote verontwaardiging over Chinese coronalockdown tijdens natuurramp

  “Laat me naar buiten, er is een aardbeving”: grote verontwaar­di­ging over Chinese coronalock­down tijdens natuurramp

  Er duiken verhalen en beelden op van bewoners van de Chinese stad Chengdu die hun huizen niet konden uitvluchten tijdens een aardbeving. De overheid had namelijk hun huizen afgesloten om de verspreiding van Covid te voorkomen. Online leiden de beelden nu tot woede en ongeloof. Sommigen in Chengdu zeggen dat hen gezegd werd binnen te blijven tijdens een aardbeving met een kracht van 6,8 op maandag, die aan minstens 65 mensen het leven heeft gekost.