Vrouw wordt getest in Shanghai.
Volledig scherm
Vrouw wordt getest in Shanghai. © ANP / EPA

Terwijl de Chinese economie vertraagt, boekt één industrie recordwinsten: de Covidtestindustrie

De zero-Covid-strategie in China met eindeloze tests en lockdowns heeft de Chinese economie neergeslagen, maar heeft wel een meevaller opgeleverd voor testmakers. Twaalf van China’s topbedrijven die Covidtests uitvoeren, hebben onlangs enorme stijgingen van zowel de inkomsten als de nettowinst voor de eerste helft van dit jaar gemeld.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. “Laat me naar buiten, er is een aardbeving”: grote verontwaardiging over Chinese coronalockdown tijdens natuurramp

  “Laat me naar buiten, er is een aardbeving”: grote verontwaar­di­ging over Chinese coronalock­down tijdens natuurramp

  Er duiken verhalen en beelden op van bewoners van de Chinese stad Chengdu die hun huizen niet konden uitvluchten tijdens een aardbeving. De overheid had namelijk hun huizen afgesloten om de verspreiding van Covid te voorkomen. Online leiden de beelden nu tot woede en ongeloof. Sommigen in Chengdu zeggen dat hen gezegd werd binnen te blijven tijdens een aardbeving met een kracht van 6,8 op maandag, die aan minstens 65 mensen het leven heeft gekost.