Volledig scherm
© AFP

Terugtrekking Special Forces verloopt chaotisch in Syrië, Russen nemen Amerikaanse legerbasis over

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zet zijn militaire offensief in Syrië voort ondanks Amerikaanse economische sancties. Ondertussen rukt het Syrische regeringsleger met steun van Rusland verder op en verloopt de terugtrekking van de Amerikaanse Special Forces nogal chaotisch. Russische soldaten hebben inmiddels een legerbasis overgenomen die door de Amerikanen in allerijl werd achtergelaten.

37 reacties

 • Johan Billiet

  1 jaar geleden
  Waarom sluit Trump zijn basissen in Europa niet, hier heerst helemaal geen oorlog...en opnieuw veel geld gespaard...
 • Frans Jeunen

  1 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk Amerika steekt het vuur aan en dan wegwezen zo was Busch in Irak zat wat in dat wespennest te rammelen en kijk hoever het is van wanhoop en verveling weten ze niet waar beginnen
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  @Rik Kleinmond: daarom dat Trump wél 3000 extra soldaten stuurt naar Saoedi-Arabië?
 • Kees Huls

  1 jaar geleden
  De CIA/ Navy Seals mochten Osama bin Laden zo afknallen, terwijl hij gemakkelijk gearresteerd kon worden en een deftig proces had kunnen hebben. in onze geciviliseerde landen zou dit niet kunnen maar in de VS wel. Dus, in het belang van de hele wereld, CIA/ Navy Seals: Kom nog één keer in actie!!
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  Erdogan zal wel belastend materiaal gekregen hebben van zijn Russische ambtsgenoot over Trump om hem te chanteren . Trump heeft na het telefoontje van Erdogan direct het bevel gegeven om hals over kop te vertrekken . De Russen vullen overal vlot de militaire gaten op , net alsof ze wisten wat er ging komen en er op voorbereid waren . Hier zit veel meer achter dan nu nog maar boven drijft . Jammer dat vele mensen het met hun leven zullen moeten bekopen . Langs alle kanten van het slagveld .
 1. De machtswissel in Syrië in één beeld: Russische huurling poseert in haastig verlaten Amerikaanse legerbasis

  De machtswis­sel in Syrië in één beeld: Russische huurling poseert in haastig verlaten Amerikaan­se legerbasis

  Het leger van de Syrische president Bashar al-Assad heeft de stad Manbij en omliggende plaatsen in het noorden van Syrië helemaal in handen. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Ook laat persbureau Tass weten dat de Russische militaire politie - ter vervanging van de Amerikaanse troepen - in het gebied patrouilleert aan de frontlinie tussen de Turkse en Syrische troepen. Op een video is te zien hoe Russische huurlingen zich amuseren in een kamp waar tot vanmorgen nog Amerikaanse troepen gestationeerd waren.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift
  Play

  Puppy heeft verrassing voor baasje die thuiskomt na lange nachtshift