Een schets van de Parijse rechtszaal tijdens het proces.
Volledig scherm
Een schets van de Parijse rechtszaal tijdens het proces. © AFP

Terroristen Bataclan rechtvaardigden zich terwijl ze bloedbad aanrichtten: “Wij doen hier wat jullie in Syrië doen”

De daders van de reeks terreuraanslagen in 2015 in Parijs rechtvaardigden zich tijdens het bloedbad in de concertzaal Bataclan tegenover hun slachtoffers. "Waarom bombarderen jullie onze broeders in Syrië? We komen hier hetzelfde doen. We gaan jullie hier bombarderen. Wij hebben daar geen vliegtuigen voor nodig", zo riepen de terroristen volgens een rechercheur die vandaag voor het hof van assisen in Parijs getuigde op het proces over de terreuraanslagen.

3 reacties

 • Thomas Vandevelde

  1 maand geleden
  Ik keur hun daden zeker niet goed maar ze hebben wel een punt. Wat heeft het westen in landen als Afghanistan, Irak en Syrië te zoeken? Nadat men zogezegd massavernietigingswapens ging zoeken in Irak en er nooit gevonden heeft is IS opgericht. Anderzijds, wat hebben die extremisten hier in Europa te zoeken als het bij hun dan toch zoveel beter is.
 • Evelyne Dewulf

  1 maand geleden
  Assad, die niet inzit met onderdaan meer of minder, laten ze met rust?! Er is meer aan de hand dan zij nu willen bekennen...
 • willem merken

  1 maand geleden
  En waarom veroordelen we ze niet volgens de gebruiken en gewoontes van IS dan was dat proces allang afgelopen.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.