Salah Abdeslam (32) is de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs.
Volledig scherm
Salah Abdeslam (32) is de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs. © AP/AFP

Terrorist Salah Abdeslam in tranen op proces over aanslagen Parijs: “Ik vraag u mij te vergeven”

Aanslagen ParijsSalah Abdeslam, de belangrijkste beschuldigde op het assisenproces over de aanslagen van november 2015 in Parijs, heeft zijn excuses aangeboden aan de slachtoffers van de aanslagen en ook een paar tranen gelaten, op het einde van zijn laatste ondervraging vandaag. “Ik wil mijn medeleven betuigen en mijn excuses aanbieden aan alle slachtoffers”, aldus de 32-jarige. “Ik weet dat er nog steeds haat is, maar ik vraag u vandaag om me met mate te haten. Ik vraag u mij te vergeven.”

30 reacties

 • Marleen De Laender

  4 maanden geleden
  Uit goede bron ... het is 'een culturele' gave. De grootste boeven, maar als ze ècht door mand vallen kunnen ze met een vingerknip hun tranen laten vloeien alsof het moeders zijn bij het graf van hun kind. En die raad krijgen ze ook gratis van hun, dikwijls dure advocaat. De slachtoffers en hun familie hebben geen tranen meer en worden door onze justitie nóg maar eens in de hoek geschopt.
 • Tony Van Velthoven

  4 maanden geleden
  Komedie spelen kan hij ook nog !
 • Francis potters

  4 maanden geleden
  Vergeving, tuurlijk. En de absolutie ook nog. Maar eerst voor de rest van je leven den bak in. Nooit meer vrij.
 • DIRK SPRANGERS

  4 maanden geleden
  Dat er hier zijn die mee gaan in zijn toneeltje,kan ik in de verste verte niet snappen...
 • Wim Offermans

  4 maanden geleden
  Hij reageert zoals de meeste beschuldigden, groot theater, in samenspraak met hun advocaten. Dit scenario is steeds hetzelfde, hopelijk prikken we, met de kennis die we nu hebben opgedaan, door volgende "mises en scenes" Meervoud, want komen zullen ze.
 1. Proces over Belgisch luik van aanslagen in Parijs gaat vandaag van start
  aanslagen parijs

  Proces over Belgisch luik van aanslagen in Parijs gaat vandaag van start

  Vandaag start voor de Brusselse correctionele rechtbank het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, die plaatsvonden op 13 november 2015. In de zaak staan veertien verdachten terecht voor hun rol in de voorbereidingen en de nasleep van de aanslagen. Het proces zal bestaan uit dertien zittingen, die tussen 19 april en 20 mei zullen plaatsvinden in de Justitia-site in Haren. Een uitspraak wordt pas verwacht tegen het einde van het gerechtelijke jaar.