Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004.
Volledig scherm
Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004. © EPA

Terreurverdachte 9/11 wordt voor 46 jaar verbannen uit Duitsland

Een Marokkaan die in Duitsland tot vijftien jaar cel veroordeeld is wegens medeplichtigheid aan de terreuraanslagen van 11 september 2001, is niet meer welkom in Duitsland totdat hij 90 jaar oud is. Mounir el Motassadeq heeft een inreis- en verblijfsverbod tot 3 april 2064 gekregen, antwoordde de regering van de deelstaat Hamburg op een vraag van deelstaatparlementslid Richard Seelmaecker (CDU).

15 reacties

 • robertrand walraedt

  2 jaar geleden
  In een paar maanden staat hij met zijn familie in ons land!
 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  Duitse ex militairen van bijna 100 jaar oud sporen ze op en zetten ze vast.waar zijn we feitelijk mee bezig?
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  Is er ene die geluk heeft dat de doodstraf is afgeschaft. Misschien voor terroristen een uitzondering maken . Dat de Marokaanse koning hem maar vast zet als schand vlak op zijn blazoen.
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Alsof dat manneke zich daar iets van gaat aantrekken.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  Als hij terug komt, heeft ie toch valse papieren en valse naam, dan mag ie wel terug binnen. Als een gewone burger 1 moord pleegt, zit ie 20 jaar vast. Die gast pleegt 1000 moorden en krijgt amper 15 jaar? Geef die toch de kogel, want een terrorist wordt zelden nog een voorbeeldig burger achteraf.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.