Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004.
Volledig scherm
Archieffoto van Mounir El Motassadeq tijdens zijn zaak in 2004. © EPA

Terreurverdachte 9/11 wordt voor 46 jaar verbannen uit Duitsland

Een Marokkaan die in Duitsland tot vijftien jaar cel veroordeeld is wegens medeplichtigheid aan de terreuraanslagen van 11 september 2001, is niet meer welkom in Duitsland totdat hij 90 jaar oud is. Mounir el Motassadeq heeft een inreis- en verblijfsverbod tot 3 april 2064 gekregen, antwoordde de regering van de deelstaat Hamburg op een vraag van deelstaatparlementslid Richard Seelmaecker (CDU).

15 reacties

 • robertrand walraedt

  4 jaar geleden
  In een paar maanden staat hij met zijn familie in ons land!
 • Raoul Hoylaerts

  5 jaar geleden
  Duitse ex militairen van bijna 100 jaar oud sporen ze op en zetten ze vast.waar zijn we feitelijk mee bezig?
 • Danny Govaerts

  5 jaar geleden
  Is er ene die geluk heeft dat de doodstraf is afgeschaft. Misschien voor terroristen een uitzondering maken . Dat de Marokaanse koning hem maar vast zet als schand vlak op zijn blazoen.
 • maurice snelders

  5 jaar geleden
  Alsof dat manneke zich daar iets van gaat aantrekken.
 • Geert Vaelen

  5 jaar geleden
  Als hij terug komt, heeft ie toch valse papieren en valse naam, dan mag ie wel terug binnen. Als een gewone burger 1 moord pleegt, zit ie 20 jaar vast. Die gast pleegt 1000 moorden en krijgt amper 15 jaar? Geef die toch de kogel, want een terrorist wordt zelden nog een voorbeeldig burger achteraf.
 1. Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

  Wagnerbaas beweert dat Oekraïne plannen heeft om Russische stad aan te vallen en daarna heel Oekraïne te bevrijden: zo zou het gebeuren

  Jevgeni Prigozjin, de baas van het Russische huurlingenleger Wagner, heeft aan een regionaal nieuwskanaal gezegd dat het “zeer waarschijnlijk” is dat de Russische stad Belgorod een van de doelwitten zal zijn bij het op handen zijnde grote offensief van de Oekraïense troepen. In een video op zijn eigen Telegramkanaal zet hij heel concreet het aanvalsplan uiteen waarmee Oekraïne volgens hem zijn hele grondgebied wil heroveren, inclusief de Krim.
 2. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?
  PREMIUM
  19

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?