Concertzaal Bataclan bij de herdenking op 13 november 2018 van de aanslag in 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Concertzaal Bataclan bij de herdenking op 13 november 2018 van de aanslag in 2015. © EPA

Terreurslachtoffers Parijs en Brussel willen ook berechting van IS-leider al-Baghdadi

Vijf advocaten van slachtoffers van de aanslag in Parijs hebben een brief bezorgd aan de onderzoeksrechters met de vraag om IS-leider Abou Bakr al-Baghdadi te berechten op het terreurproces, als medeplichtige of opdrachtgever. ‘Goed idee’, zeggen de slachtoffers van 22 maart, die zich nu beraden met hun advocaten.

 1. Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania laat zich al meer dan jaar niet zien op rally’s Trump: “Ze doet niets waar ze geen zin in heeft”

  Melania Trump is nu al meer dan een jaar dé grote afwezige op de verkiezingsrally’s van haar man Donald, die op 3 november herkozen hoopt te worden als president van de Verenigde Staten. Het is de allereerste keer in de moderne Amerikaanse geschiedenis dat een first lady zich zo afzijdig houdt. Volgens bronnen van nieuwszender CNN zou Melania gewoon doen wat ze altijd doet: waar ze zin in heeft. En dat is duidelijk niet op campagne gaan.
 2. Exact 3 jaar geleden gebeurden zwaarste aanslagen in geschiedenis van ons land
  Binnenland

  Exact 3 jaar geleden gebeurden zwaarste aanslagen in geschiede­nis van ons land

  Het is vandaag exact drie jaar geleden dat bij aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel 32 mensen omkwamen. Zo’n 340 anderen raakten gewond. De daders waren teruggekeerde IS-strijders. Het proces zal vermoedelijk in de loop van 2020 van start gaan en het zou zes maanden duren. Waar het plaats zal vinden, is nog niet duidelijk. Vanochtend vonden zowel in station Maalbeek als Brussels Airport herdenkingsplechtigheden plaats.