Een vlag van Islamitische Staat.
Volledig scherm
Een vlag van Islamitische Staat. © shutterstock

Terreurpropaganda moet binnen uur offline in EU

Het Europees Parlement heeft woensdag definitief het licht op groen gezet voor een nieuwe verordening die providers kan verplichten om terroristische propaganda binnen het uur van het internet te halen. De regel treedt volgend jaar in werking.

3 reacties

 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  "... wanneer ze van een bevoegde autoriteit een verwijderingsbevel ontvangen". Dus, maandag middag (eerst de krant lezen natuurlijk) gaat een ambtenaar de berichten van vrijdagavond controleren. Als hij iets vindt, moet hij dat melden aan de bevoegde commissie die wel pas op dinsdag vergadert. Kortom, eer het bevel bij de provider is zijn we al een week verder. Die provider moet dan waarschijnlijk nog de kans krijgen om in beroep te gaan, ... Tenminste als het niet van rechts komt.
 • peter van ingelgom

  1 jaar geleden
  dus de eu gaat voortaan niet meer communiceren , want alles wat ze vertellen en doen is echte terreur tegen de autochtone europeanen
 • Dominique Baert

  1 jaar geleden
  Ok binnen een jaar!! Intussen andere media, eu loopt net als justitie steeds achter
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Schutter in supermarkt reed 370 kilometer om zo veel mogelijk zwarten te doden: “Hij vreesde voor een omvolking”
  Play

  Schutter in supermarkt reed 370 kilometer om zo veel mogelijk zwarten te doden: “Hij vreesde voor een omvolking”

  Payton Gendron heeft tijdens zijn moordende raid in de supermarkt in Buffalo bewust zwarte klanten geviseerd. Een blanke man die weerloos op de grond lag, spaarde hij. De schutter excuseerde zich zelfs bij hem, blijkt uit de beelden die hij zelf maakte. In het manifest dat hij achterliet, blijkt dat hij vreesde voor een omvolking. De schutter reed 370 kilometer omdat er in de wijk waar hij toesloeg veel zwarten wonen.