De ter dood veroordeelde Zane Michael Floyd (inzet) wil via een vuurpeloton terechtgesteld worden. Dit is voor het laatst gebeurd in 2010 in de staat Utah (foto).
Volledig scherm
De ter dood veroordeelde Zane Michael Floyd (inzet) wil via een vuurpeloton terechtgesteld worden. Dit is voor het laatst gebeurd in 2010 in de staat Utah (foto). © AP

Ter dood veroordeelde supermarkt-schutter wil vuurpeloton in plaats van injectie

Een ter dood veroordeelde Amerikaan in de staat Nevada maakt bezwaar tegen de manier waarop zijn straf voltrokken zal worden. Dat gebeurt volgens de nu geldende voorschriften door middel van een dodelijke injectie, maar de 45-jarige Zane Michael Floyd geeft de voorkeur aan executie door een vuurpeloton. 

4 reacties

 • Roger De Munck

  2 weken geleden
  Ik denk dat de jaren in de dodencel meer uitwerking hebben dan de executie want eenmaal dood is er niks meer.
 • smet Mike

  2 weken geleden
  kogelgaten zonder bloed op foto ´trouwens de kogel wordt alleen in the state of utah toegestaan ´niet in mississippi en oklahoma
 • Piet Mastur

  2 weken geleden
  enkel de mens is in staat om bewust wreed te zijn . Moordenaar zowel als beul .
 • Anne Jacobs

  2 weken geleden
  Men kan zien dat daar iets aan scheelt, wow!
 1. VS steunen opheffing patenten coronavaccin
  5

  VS steunen opheffing patenten coronavac­cin

  De Verenigde Staten scharen zich achter een voorstel om patenten op coronavaccins vrij te geven. Dat zei de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai in een interview met persbureau Bloomberg. Ontwikkelingslanden betogen binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) al langer dat de kennis achter de vaccins niet beschermd zou moeten worden, zodat ook minder rijke landen snel grote delen van de bevolking kunnen vaccineren tegen Covid-19. De Wereldgezondheidsorganisatie reageert verheugd op de mededeling.
 2. India tekent dodelijkste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant
  2

  India tekent dodelijk­ste dag op sinds begin pandemie en legt nu toch link met nieuwe variant

  In India zijn er de voorbije 24 uur 3.980 overlijdens als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Daarmee is het de dodelijkste dag in het land sinds de start van de pandemie. Er werden ook een recordaantal van 412.262 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid. Specialisten vrezen dat het ergste nog moet komen en dat de epidemie haar piek pas binnen enkele weken zal bereiken.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing