Vladimir Poetin
Volledig scherm
Vladimir Poetin © Photo News

Teken aan de wand voor Poetin? Steeds meer fervente aanhangers halen publiekelijk hard uit na fiasco in Charkiv

De verliezen die het Russische leger in de regio rond Charkiv in het noordoosten van Oekraïne heeft moeten incasseren, zijn als een mokerslag aangekomen bij Russische prominenten. Zelfs de meest fervente Poetinaanhangers hebben nu openlijk kritiek op hun eens zo onfeilbare leider.

76 reacties

 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  Op de dag van de mobilistieafkondiging vindt een gevangenenruil plaats met ook vele Oekraiense Azovstal-strijders van Marioupol. De zogezegde echte neonazi's. De oorlog is toch begonnen om Oekraïene te denazificeren ? Er klopt hier iets niet. Alsof Poetin niet meer alleen aan alle touwtjes trekt. Na 7 maanden lethargie wordt de Russische bevolking doorheen geschud. Eens kijken wat dat gaat geven.
 • geert francier

  2 weken geleden
  Of de wereld zal zich moeten onderwerpen en wij zullen allemaal Russen worden als hij daadwerkelijk met de Kernwapens begint ik denk niet dat hij er schrik van heeft en Europa zal hem wel in het nauw drijven met resultaat BOEM
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Straks meer Russen op de vlucht voor Poetin dan Oekraïners.
 • Hugo vanderoosbeek

  2 weken geleden
  Tijdens een oorlog moet men elk bericht met een flinke korrel zout nemen. Eender van welke kant het komt...
 • Ives Ameel

  2 weken geleden
  Ik vrees dat al Poetin afgezet zou worden er nog een veel ergere hem vervangt met alle gevolgen van dien.
 1. Zoon woordvoerder Poetin tijdens neptelefoontje over mobilisatie: “Ik ga niet naar het front en zal dat wel oplossen op een andere manier”

  Zoon woordvoer­der Poetin tijdens neptele­foon­tje over mobilisa­tie: “Ik ga niet naar het front en zal dat wel oplossen op een andere manier”

  Op Twitter worden beelden gedeeld van een Russische journalist die de zoon van Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov aan de lijn zou hebben en zich voordoet als een militair die de man vertelt dat hij zich moet melden voor de mobilisatie. Peskov maakt echter duidelijk dat hij dat niet van plan is, omdat hij het “wel zal oplossen op een ander niveau”.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Aanval met Iraanse ‘kamikazedrones’ in regio Kiev, maar wat zijn die Shahed-136-drones juist die Rusland inzet?
  Play
  14

  Aanval met Iraanse ‘kamikaze­dro­nes’ in regio Kiev, maar wat zijn die Sha­hed-136-dro­nes juist die Rusland inzet?

  In de stad Bila Tserkva, op een honderdtal kilometer ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kiev, is een persoon gewond geraakt bij een aanval met Iraanse kamikazedrones. Dat zegt de regionale gouverneur. Volgens gouverneur Oleksi Koeleba ging het om drones van het type Shahed-136. Het zou de eerste keer zijn dat dergelijke drones daar zijn gebruikt. Maar wat doen die nieuwe Iraanse aanvalsdrones juist? En wat betekent het dat Rusland ze inzet?
 1. Waarom doet Poetin dit? En zal dit kansen doen keren op slagveld? Onze Ruslandkenner Carolien van Nunen beantwoordt alle vragen over Russische mobilisatie
  Play

  Waarom doet Poetin dit? En zal dit kansen doen keren op slagveld? Onze Ruslandken­ner Carolien van Nunen beant­woordt alle vragen over Russische mobilisa­tie

  De Russische president Vladimir Poetin heeft een gedeeltelijke mobilisatie afgekondigd in zijn land. Het leger kan daardoor zo’n 300.000 reservisten oproepen om te gaan strijden in Oekraïne. Maar waarom doet Poetin dat? En kan dit de kansen doen keren op het slagveld? Onze Ruslandkenner Carolien van Nunen (VTM Nieuws) geeft antwoord.
 2. Russische tv-journaliste geeft toe dat ze ontsnapt is uit huisarrest: “Poetin zou een enkelband moeten dragen, niet ik”
  Play

  Russische tv-journalis­te geeft toe dat ze ontsnapt is uit huisarrest: “Poetin zou een enkelband moeten dragen, niet ik”

  De Russische tv-journaliste Marina Ovsjannikova (44) is ontsnapt uit huisarrest. Dat heeft ze zelf bevestigd in een statement. De journaliste werd door de Russische overheid beschuldigd van het verspreiden van fake news nadat ze tijdens een nieuwsuitzending protesteerde tegen de oorlog in Oekraïne. “Maar ik ben volkomen onschuldig”, schrijft ze in een bericht op Telegram.