Salah Abdeslam
Volledig scherm
Salah Abdeslam © AP

Tegenexpertise verklaart Abdeslam fit genoeg om proces bij te wonen na coronabesmetting

Salah Abdeslam is door artsen geschikt verklaard om vanaf morgen het proces over de aanslagen in Parijs opnieuw bij te wonen. De hervatting werd uitgesteld in afwachting van een medische tegenexpertise van de hoofdbeschuldigde, die Covid-19 had.

  1. Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuilplaats PKK

    Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuil­plaats PKK

    Het Turkse leger heeft in een operatie tegen de terroristische PKK in grotten van de Koerdische guerrillabeweging Zweedse antitankwapens gevonden. De Turkse krant Takvim meldt dit woensdag op basis van het ministerie van Defensie. De mededeling komt op de dag dat Zweden en Finland in Ankara de Turkse regering proberen over te halen het verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van de twee Noord-Europese landen op te geven. Die willen lid worden omdat Rusland Oekraïne heeft aangevallen.
  2. Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaankopen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    Oude tweet waarin Texaanse gouverneur aanzet tot wapenaanko­pen krijgt storm van kritiek: “Ben je nu trots?”

    “Een afschuwelijke en onbegrijpelijke daad.” Met die woorden betreurde Greg Abbott, de gouverneur van Texas, de schietpartij die in zijn staat 21 mensen het leven kostte. “Mijn vrouw Cecilia en ik rouwen om dit afschuwelijke verlies, en we dringen alle Texanen erop aan samen te komen en onze niet aflatende steun te tonen aan zij die lijden”, klonk het verder in een statement van de 64-jarige Republikein. Dat medeleven werd de gouverneur niet in dank afgenomen. De reden: een oude tweet van Abbott waarin hij de Texanen oproept om meer wapens te kopen.