Tijdens protestacties van aanhangers van Navalny zijn er vaak arrestaties.
Volledig scherm
Tijdens protestacties van aanhangers van Navalny zijn er vaak arrestaties. © REUTERS

Team Navalny wil alleen nog spontane demonstraties

Het team van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny wil stoppen met het aankondigen van demonstraties. Aanhangers moeten zich beperken tot spontane acties, schreef naaste medewerker Leonid Volkov op sociale media.

0 reacties

 1. LIVE. Minder dan 1.000 nieuwe besmettingen in ons land - Topman WHO wil binnen jaar wereldwijde vaccinatiegraad van 70 procent

  LIVE. Minder dan 1.000 nieuwe besmettin­gen in ons land - Topman WHO wil binnen jaar wereldwij­de vaccinatie­graad van 70 procent

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn deze week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Duitse dubbelganger van voortvluchtige militair Jürgen Conings zorgt even voor onrust in Nederland
  2

  Duitse dubbelgan­ger van voortvluch­ti­ge militair Jürgen Conings zorgt even voor onrust in Nederland

  In de buurt van een begraafplaats in het Nederlandse Groningen is gisterenavond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jürgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. “Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”