Hoogspanningsmasten, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Hoogspanningsmasten, beeld ter illustratie. © Belga

Te veel vraag naar elektriciteit: geen nieuwe aansluitingen voor bedrijven op hoogspanningsnet in twee Nederlandse provincies

In de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant kunnen nieuwe bedrijven voor zowel opwekking als afname van elektriciteit niet meer worden aangesloten op het hoogspanningsnet. Netbeheerder TenneT kan de “explosief” gestegen vraag naar elektriciteit door onder meer laadpalen en warmtepompen niet meer bijbenen. Voor huishoudens “zijn er vooralsnog geen gevolgen”, zegt de Nederlandse energieminister Rob Jetten. De provinciebesturen noemen de beslissing “onacceptabel”.

22 reacties

 • Ad Zoontjens

  2 maanden geleden
  Wie slim is wordt wel HEEEL zuinig op zijn dieseltje!! Nederland zit te kijken met Rob Jetten, een minister van energie, die er de ballen verstand van heeft. Belgie komt er nog veel slechter vanaf, want wij hebben Tinne. Dat kan dus nooit goedkomen.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Nu hebben de groen windmolens op zee en zij kunnen de stroom niet aan land brengen, Wat een bende amateurs.
 • Eric Vercouillie

  2 maanden geleden
  hahaha ik als.electroteshnieker wist het op voorhand .Het net is niet gemaakt om alles op groene energie te laten draaien. EERST het net verzwaren en dan meer stroom doorvoeren . NIET andersom. wat een bende amateurs.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Enkel decentrale productie zo dicht mogelijk bij de verbruiker kan een echte oplossing zijn.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Lap, de problemen beginnen al.
 1. Waarom bestseller 'De duivelsverzen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

  Waarom bestseller 'De duivelsver­zen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

  ‘De duivelsverzen’, een bestseller van de Brits-Indiase auteur Salman Rushdie, zorgde meteen na publicatie in 1988 voor woede bij fundamentalistische moslims wereldwijd. De titel van het boek verwijst naar een islamitisch theologisch geschil, dat voor veel moslims taboe is: koranverzen die door de duivel aan Mohammed zouden zijn voorgesteld en waarin de profeet het bestaan van andere goden dan Allah zou hebben erkend.