Oorlogsschepen van de Russische marine in de Zwarte Zee. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Oorlogsschepen van de Russische marine in de Zwarte Zee. Archiefbeeld ter illustratie. © REUTERS

Te midden van grote spanningen: Rusland kondigt grootschalige marine-oefeningen aan

Rusland gaat de komende weken grootschalige marine-oefeningen doen in de Atlantische Oceaan, het Noordpoolgebied, de Stille Oceaan en de Middellandse Zee. Dat heeft de regering donderdag aangekondigd.

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe Stormy Daniels Trump nu écht in het oog van de storm brengt: wilde onenightstand kan hem 4 jaar cel kosten
  PREMIUM
  23

  RECONSTRUC­TIE. Hoe Stormy Daniels Trump nu écht in het oog van de storm brengt: wilde one­nightstand kan hem 4 jaar cel kosten

  Schrijft Donald Trump (76) alweer op de foute manier geschiedenis door als eerste Amerikaanse (ex-)president ooit op een mugshot te verschijnen? Zelf vreest hij van wel en hij verwacht vandaag gearresteerd te worden. Het verhaal begint in 2006 met de toen 26-jarige pornoster Stormy Daniels met wie Trump een onhandige, maar vooral heel ongelukkige onenightstand beleefde. Eentje die Trump nu een historische mugshot kan opleveren.
 2. Gigantische berg afval zorgt voor verschrikkelijke geur in Parijs

  Giganti­sche berg afval zorgt voor verschrik­ke­lij­ke geur in Parijs

  Het stinkt in Parijs en dat heeft maar één oorzaak: een duizelingwekkende berg afval. Die ligt er omdat de vuilnisophalers nu al bijna twee weken staken tegen de veelbesproken pensioenhervorming van president Macron. Daardoor stapelde er zich meer dan 10.000 ton afval op in de straten van de Franse hoofdstad. Vorige week werden al mensen opgevorderd om een soort minimumdienstverlening te verzekeren. Nu zal Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, een “crisiscel” activeren. De crisiscel komt elke dag samen. Bedoeling is om de “continuïteit van de openbare diensten” in Parijs te verzekeren.