De twee edelstenen
Volledig scherm
De twee edelstenen © via REUTERS

Tanzaniaanse mijnwerker wordt miljonair: man vindt edelstenen ter waarde van 2,9 miljoen

Een Tanzaniaanse mijnwerker (52) heeft de jackpot gewonnen nadat de regering hem een cheque ter waarde van 2,96 miljoen euro overhandigde voor de twee grootste edelstenen die ooit in de geschiedenis van Tanzania werden gevonden. Dat bericht BBC. 

 1. Bewaker hield terrorist op concert Ariana Grande niet tegen “uit angst om als racist bestempeld te worden”

  Bewaker hield terrorist op concert Ariana Grande niet tegen “uit angst om als racist bestempeld te worden”

  “Ik had een slecht voorgevoel, maar ik heb hem niet benaderd uit angst om als racist bestempeld te worden.” Dat verklaarde een bewaker die op 22 mei 2017 aanwezig was op het concert van Ariana Grande in Manchester. Terrorist Salman Abedi blies toen zichzelf op aan de uitgang. Tweeëntwintig onschuldige slachtoffers kwamen daarbij om, er vielen ook ruim achthonderd gewonden.
 2. Goudschat van minstens 1 miljoen van excentrieke miljonair na tien jaar gevonden in Rocky Mountains

  Goudschat van minstens 1 miljoen van excentrie­ke miljonair na tien jaar gevonden in Rocky Mountains

  Kunstverzamelaar en antiquair Forrest Fenn was tot voor de kort de enige die de schat ter waarde van minstens een miljoen euro - goed verstopt in de Rocky Mountains - wist liggen. De 89-jarige excentrieke miljonair had hem er namelijk zelf meer dan tien jaar geleden verborgen. Maar liefst 350.000 schattenjagers gingen volgens Fenn het voorbije decennium op zoek naar zijn waardevolle kistje. Die avontuurlijke zoektocht is nu voorbij, bevestigt Fenn op zijn website. De exacte locatie geeft hij nog altijd niet vrij.
 3. Greet De Keyser telt af. Ondanks dalende beurzen blijft Trump corona opzijschuiven
  PREMIUM

  Greet De Keyser telt af. Ondanks dalende beurzen blijft Trump corona opzijschui­ven

  Al sinds de ochtend volgen de beurzen in de VS dezelfde lijn. Ze dalen. Onzekerheid, groeiende onzekerheid ligt aan de basis hiervan. Niet alleen volgen ze hiermee de Europese beurzen, de situatie in eigen land wordt er met de dag dramatischer op. Wat de situatie echt beangstigend maakt voor de grote kapitaalbeheerders, is de onenigheid binnen het team in het Witte Huis dat de coronacrisis in goede banen moet leiden.