2 september 2015. Het lichaam van het verdronken vluchtelingenjongentje Alan Kurdi op het strand van de Turkse kustplaats Bodrum. De driejarige peuter is omgekomen tijden een mislukte overtocht naar het Griekse eiland Kos.
Volledig scherm
PREMIUM
2 september 2015. Het lichaam van het verdronken vluchtelingenjongentje Alan Kurdi op het strand van de Turkse kustplaats Bodrum. De driejarige peuter is omgekomen tijden een mislukte overtocht naar het Griekse eiland Kos. © epa

Tante verdronken peuter Alan vertelt hoe zij het gezin de zee op dreef: "Ik wilde alleen maar helpen"

de VolkskrantIn 2015 schokte de foto van het aangespoelde lichaam van Alan Kurdi (2) de wereld. Zijn tante Tima Kurdi, schrijver van The Boy on the Beach, verloor het complete gezin van haar broer. Een gezin dat zij al jaren probeerde te helpen, en dat zij ten slotte adviseerde de zee op te gaan.

37 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Ik geloof van die foto niks volgens mij is dat kind daar neergelegd,alhoewel dat ik het erg vindt voor dat kind
 • willem piening

  4 jaar geleden
  Waar is nu het recht op privacy?
 • Henri Troyat

  4 jaar geleden
  Heel heel erg voor het kindje, maar men misbruikt het na zijn dood. Een lichaam spoelt anders aan uit zee.
 • joeri gielen

  4 jaar geleden
  Foto is gefotoshopt.....kind is ergens anders verdronken (erg ja) maar daarna door hulpverleners een 200 meter verderop gelegd om deze foto te maken . Puur om symphatie op te wekken bij mensen zodoende dat deze geld zouden geven aan diezelfde hulpverleners.....Dikke schande.
 • Vandamk

  4 jaar geleden
  Nee hoor Valentinoke. Had het gezin niet op zoektocht gegaan naar gratis geld en levenslang zuigen aan de tiet van het ocmw, dan had Alanneke nog geleefd! Dus aan al die transmigrantjes en zogezegde oorlogsvluchtelingen, blijf waar ge zijd en probeer er ginder iets van te maken. Onze voorouders hebben dat hier ook moeten doen!