Haibatullah Akhundzada, de talibanleider van Afghanistan.
Volledig scherm
Haibatullah Akhundzada, de talibanleider van Afghanistan. © AFP

Talibanleider vraagt internationale gemeenschap om erkenning

Haibatullah Akhundzada, de talibanleider van Afghanistan, heeft vrijdag de internationale gemeenschap opgeroepen om de talibanregering te erkennen. Hij zegt dat het herstel van diplomatieke relaties het land zou helpen om zijn problemen op te lossen. Sinds de machtsgreep van de taliban in augustus, heeft geen enkel land ter wereld het regime erkend.

15 reacties

 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Zou misschien niet slecht zijn, maar dan wel duidelijke voorwaarden afspreken en kijken of die nageleefd worden, of er inspanningen worden gedaan. Bij niet meer voldoen aan de voorwaarden, erkenning terug intrekken. Het is de proef waard.
 • christian peeters

  1 jaar geleden
  Rekening moet je verdienen, dat krijg je niet door onderdrukking of bedreiging.
 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  niks erkenning het zijn en blijven schurken . totale dictatuur regime , vrouwen hebben niks,mogen niet werken, niet naar school, niet studeren en geen rechten, laat de taliban maar eerst dit allemaal veranderen, ze hebben de macht gegrepen met wapens, aanslagen en bommen te plaatsen, hebben ze een bord voor hun kop? erkenning?? no way
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Helemaal niet in Moskou proberen. De VS heeft daar voor 7 miljard aan legermateriaal achter gelaten. Misschien in ruil voor een tweede front tegen Poetin. Dan doen ze eens iets goed terug.
 • jos kenis

  1 jaar geleden
  Misschien eens in Moskou proberen maat.