Een executie door opstandelingen van de taliban in 2015. De geëxecuteerden werden beschuldigd van roofmoord.
Volledig scherm
Een executie door opstandelingen van de taliban in 2015. De geëxecuteerden werden beschuldigd van roofmoord. © REUTERS

Talibanleider kondigt terugkeer aan van lijfstraffen en executies

De taliban zullen opnieuw executies uitvoeren en handen amputeren, al zal dat voortaan misschien niet meer in het openbaar gebeuren. Dat vertelde moellah Nooruddin Turabi aan persagentschap AP News. De geestelijke wil een strenge interpretatie van de islamitische wet en is een van de oprichters van de extremistische beweging.

14 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 jaar geleden
  Stop met geld te geven aan die mannen. Hoe kan je nu op basis van een boek dat 1500 jaar geleden werd geschreven, een hedendaagse wetgeving opstellen? Godsdiensten zijn opium voor het volk, schreef Karl Marx meer dan een eeuw geleden. Ik volg al al sedert jaren die gedachtengang : alle godsdiensten zijn ziek in hetzelfde bedje : steek mensen tussen vier muren en praat op hen in en ze doen al wat je hen zegt. En als religie mag je dan alles doen, want het volk is akkoord. Wordt wekker.
 • Franky Verbeke

  1 jaar geleden
  Dat was te verwachten, het veranderd daar nooit .dus steun geven NOOIT
 • marc wauters

  1 jaar geleden
  En ons beleid geeft geld aan deze jullie krijgen in 2024 de rekening hopelijk gepresenteerd door de burger
 • Noël Abbeel

  1 jaar geleden
  Wie aan die kerels nog geld geeft moet eens goed onderzocht worden.....
 • Paul Verbeeck

  1 jaar geleden
  En hier blijft het westen humanitaire en andere steun aan verlenen onder het mom de bevolking te helpen . Waar gaat deze hulp terecht komen , alvast niet bij de burger of het zijn de kruimels die tot bij bevolking geraken . Maar de CEO's van al die NGO's gaan iets totaal anders beweren , ze moeten hun royale weddes toch veilig stellen zeker .
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden
  Play

  Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

  Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
 1. “Illegale werkkrachten bouwen mee aan olympisch dorp in Parijs voor Spelen van 2024”

  “Illegale werkkrach­ten bouwen mee aan olympisch dorp in Parijs voor Spelen van 2024”

  Voor de bouw van het olympisch dorp in Parijs voor de Spelen van 2024 worden illegale arbeidskrachten ingezet. Dat stelde de Franse krant ‘Le Monde’ zelf vast. Vaak komen de ongedocumenteerde personen uit het Afrikaanse Mali en gebruiken ze verblijfsvergunningen van landgenoten die wél legaal in Frankrijk wonen. Volgens ‘Le Monde’ doen de bouwbedrijven nauwelijks controles en stellen politici zich “hypocriet” op.