Een executie door opstandelingen van de taliban in 2015. De geëxecuteerden werden beschuldigd van roofmoord.
Volledig scherm
Een executie door opstandelingen van de taliban in 2015. De geëxecuteerden werden beschuldigd van roofmoord. © REUTERS

Talibanleider kondigt terugkeer aan van lijfstraffen en executies

De taliban zullen opnieuw executies uitvoeren en handen amputeren, al zal dat voortaan misschien niet meer in het openbaar gebeuren. Dat vertelde moellah Nooruddin Turabi aan persagentschap AP News. De geestelijke wil een strenge interpretatie van de islamitische wet en is een van de oprichters van de extremistische beweging.

14 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  Stop met geld te geven aan die mannen. Hoe kan je nu op basis van een boek dat 1500 jaar geleden werd geschreven, een hedendaagse wetgeving opstellen? Godsdiensten zijn opium voor het volk, schreef Karl Marx meer dan een eeuw geleden. Ik volg al al sedert jaren die gedachtengang : alle godsdiensten zijn ziek in hetzelfde bedje : steek mensen tussen vier muren en praat op hen in en ze doen al wat je hen zegt. En als religie mag je dan alles doen, want het volk is akkoord. Wordt wekker.
 • Brik Schotte

  1 maand geleden
  Dat was te verwachten, het veranderd daar nooit .dus steun geven NOOIT
 • marc wauters

  1 maand geleden
  En ons beleid geeft geld aan deze jullie krijgen in 2024 de rekening hopelijk gepresenteerd door de burger
 • Noël Abbeel

  1 maand geleden
  Wie aan die kerels nog geld geeft moet eens goed onderzocht worden.....
 • Paul Verbeeck

  1 maand geleden
  En hier blijft het westen humanitaire en andere steun aan verlenen onder het mom de bevolking te helpen . Waar gaat deze hulp terecht komen , alvast niet bij de burger of het zijn de kruimels die tot bij bevolking geraken . Maar de CEO's van al die NGO's gaan iets totaal anders beweren , ze moeten hun royale weddes toch veilig stellen zeker .
 1. China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

  China wil gebruik van fossiele energie tegen 2060 tot minder dan 20 procent verlagen

  China streeft ernaar om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen 2060 tot onder de 20 procent van het totale energieverbruik terug te brengen, zo staat in een zondag door staatsmedia gepubliceerd plan. Het plan volgt op een belofte van president Xi Jinping om het gebruik van steenkool in China drastisch te reduceren, met als doel in 2060 klimaatneutraliteit te bereiken. De opwekking en het verbruik van energie moet dan niet meer tot extra CO2-uitstoot leiden.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.