Een bundel 'Afghani'biljetten.
Volledig scherm
Een bundel 'Afghani'biljetten. © REUTERS

Taliban vinden meer dan 12 miljoen dollar aan cash en goud in kantoren vroegere regeringsleden

Bij vroegere Afghaanse bureaucraten is zowat 12,3 miljoen dollar (10,4 miljoen euro) in baar geld en goudstaven gevonden. Dit heeft de Afghaanse Centrale Bank vandaag gemeld, een maand nadat de taliban de macht hebben heroverd. Ze laken de corruptie van het vroegere regime en gaan prat op hun transparantie.

 1. Afghaanse president gevlucht naar Verenigde Arabische Emiraten: “Hij had 169 miljoen dollar bij toen hij Afghanistan verliet”

  Afghaanse president gevlucht naar Verenigde Arabische Emiraten: “Hij had 169 miljoen dollar bij toen hij Afghanis­tan verliet”

  De Afghaanse president Ashraf Ghani, die zijn land is ontvlucht toen de taliban de macht overnamen, verblijft nu samen met zijn familie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Afghaanse ambassadeur in Tadzjikistan beweert dat Ghani ongeveer 169 miljoen dollar (ruim 144 miljoen euro) bij zich had toen hij zondag Afghanistan verliet. Eerder had ook de woordvoerder van de Russische ambassade in Kaboel geclaimd dat de president was gevlucht met vier wagens en een helikopter vol geld. Het ging klaarblijkelijk om zo veel cash dat het niet allemaal in de helikopter kon. Voor Ghani zat er niets anders op dan een deel achter te laten op de tarmac. In een videoboodschap op Facebook richtte hij zich vanavond tot het Afghaanse volk.
 2. De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  Premier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès hadden donderdagmiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een "constructief gesprek" met de Congolese president Félix Tshisekedi en diens minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula. Het viertal hield een werklunch, die in het teken stond van de "nieuwe dynamiek" in de relatie tussen de twee landen.
 1. Zwitserland houdt referendum over legalisering van homohuwelijk

  Zwitser­land houdt referendum over legalise­ring van homohuwe­lijk

  De Zwitsers zullen zondag stemmen over de toelating van huwelijken tussen partners van hetzelfde geslacht. In het land is dat vandaag nog enkel voorbehouden aan koppels die bestaan uit een man en een vrouw. Partners van hetzelfde geslacht kunnen enkel een geregistreerd partnerschap aangaan en hebben geen toegang tot reproductieve diensten, zoals spermadonaties. Uit de laatste opiniepeiling van het onderzoeksinstituut GfS Bern blijkt dat 63 procent van de Zwitsers voorstander van de wet is, 35 procent zou “nee” stemmen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.