Veiligheidstroepen in Herat, een stad die de Taliban in handen probeert te krijgen.
Volledig scherm
Veiligheidstroepen in Herat, een stad die de Taliban in handen probeert te krijgen. © AP

Taliban verovert tweede provinciehoofdstad, landen roepen hun burgers op Afghanistan dringend te verlaten

UPDATEHet Verenigd Koninkrijk roept zijn landgenoten op Afghanistan “onmiddellijk” te verlaten vanwege de “verslechterende veiligheidssituatie” door de oprukkende islamistische taliban. De organisatie heeft vandaag een tweede provinciehoofdstad veroverd. Ook Nederland en de Verenigde Staten hebben hun burgers opgeroepen het land te verlaten. 

11 reacties

 • Paul Baeten

  2 maanden geleden
  Even toch iets wat ik niet kan volgen : waar halen de Taliban hun wapens ?Heel verdacht.
 • Marc Baert

  2 maanden geleden
  De gewone burgerbevolking zal weer enorm lijden. Afghanistan word waarschijnlijk het proefkonijn voor een nieuwe manier van oorlogvoering . Gevolg van eeuwenlange strijd tussen het mensdom. Strijd voor natuurlijke rijkdommen ,ideologie,terwijl de jager verzamelaar het natuurlijkste en puurste wezen was in zijn soort wel te verstaan.
 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  En al die miljarden die in het land gepompt zijn, zijn weg?
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Volledig verkeerde politiek Britten en Amerikanen zouden juist op strategische punten versterkingen moeten sturen zodat de afspraken tussen Taliban en regering nageleefd zouden worden anders word het een vloedgolf van de Taliban.
 • Foexie

  2 maanden geleden
  Dit was ongetwijfeld de deal met de us: jullie weg en wij terug. Hopelijk snel weer meer aanvallen op de us en alle anderen die niet snel genoeg weg wouwen!
 1. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  “Bevoorra­dings­cri­sis leidt tot schrikwek­kend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.