Veiligheidstroepen in Herat, een stad die de Taliban in handen probeert te krijgen.
Volledig scherm
Veiligheidstroepen in Herat, een stad die de Taliban in handen probeert te krijgen. © AP

Taliban verovert tweede provinciehoofdstad, landen roepen hun burgers op Afghanistan dringend te verlaten

UPDATEHet Verenigd Koninkrijk roept zijn landgenoten op Afghanistan “onmiddellijk” te verlaten vanwege de “verslechterende veiligheidssituatie” door de oprukkende islamistische taliban. De organisatie heeft vandaag een tweede provinciehoofdstad veroverd. Ook Nederland en de Verenigde Staten hebben hun burgers opgeroepen het land te verlaten. 

11 reacties

 • Paul Baeten

  2 maanden geleden
  Even toch iets wat ik niet kan volgen : waar halen de Taliban hun wapens ?Heel verdacht.
 • Marc Baert

  2 maanden geleden
  De gewone burgerbevolking zal weer enorm lijden. Afghanistan word waarschijnlijk het proefkonijn voor een nieuwe manier van oorlogvoering . Gevolg van eeuwenlange strijd tussen het mensdom. Strijd voor natuurlijke rijkdommen ,ideologie,terwijl de jager verzamelaar het natuurlijkste en puurste wezen was in zijn soort wel te verstaan.
 • patrick feyen

  2 maanden geleden
  En al die miljarden die in het land gepompt zijn, zijn weg?
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Volledig verkeerde politiek Britten en Amerikanen zouden juist op strategische punten versterkingen moeten sturen zodat de afspraken tussen Taliban en regering nageleefd zouden worden anders word het een vloedgolf van de Taliban.
 • Foexie

  2 maanden geleden
  Dit was ongetwijfeld de deal met de us: jullie weg en wij terug. Hopelijk snel weer meer aanvallen op de us en alle anderen die niet snel genoeg weg wouwen!
 1. Britse overlevenden aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldigden winden zich op

  Britse overleven­den aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldig­den winden zich op

  De ene besloot haar getuigenis met de boodschap dat "liefde zal overwinnen", een andere kon het niet laten om zich met een "fuck you" tot de beschuldigden te richten. Op de 26ste dag van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs kwamen vrijdag zeven Ierse en Britse overlevenden aan het woord. Hun getuigenissen werkten de beschuldigden duidelijk op de zenuwen, in die mate dat de zitting zelfs kort moest geschorst worden.
 2. Topman Nike doet schokkende bekentenis: “Ik heb vroeger een tiener doodgeschoten”

  Topman Nike doet schokkende bekentenis: “Ik heb vroeger een tiener doodgescho­ten”

  Een prominente bestuurder van een sportmerk heeft in een geruchtmakend interview bekend dat hij in de jaren zestig een tienerjongen heeft doodgeschoten. Het gaat om de 72-jarige Larry Miller, topman van Nike Basketball en zustermerken Jordan en Converse. “Het vreet me vanbinnen op”, zegt de Amerikaanse zakenman over zijn lang bewaarde geheim. De schokkende bekentenis komt voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe boek, dat volgend jaar verschijnt.