Vrouwen worden met geweld uiteengedreven tijdens een betoging.
Volledig scherm
Vrouwen worden met geweld uiteengedreven tijdens een betoging. © AFP

Taliban schieten in de lucht om manifestatie van vrouwen uiteen te drijven

Talibanstrijders hebben zaterdag in de lucht geschoten om een demonstratie van vrouwen uiteen te drijven die het recht op werk en onderwijs eisten in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat melden journalisten van AFP ter plaatse.

13 reacties

 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Dit zijn gewoon moedige vrouwen die veel risico nemen en eigenlijk strijden tegen lafheid en ongewone domheid. Wie Kaboel meemaakte en probeerde te vluchten toonde aan de wereld hie achterlijk een land onder de taliban kon evolueren. De intelligentia in Afhanistan is dood.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Ik ben 2 maal in Afghanistan geweest. In 1975 en 76. Heb in dat land 4 maanden rondgereisd. Toen was de positie volledig anders. inde steden westers gekleed, rok tot aan de knie. Vrouwen waren dokter, advocaat, professor aan universiteit, enz. Er waren modeshows, liepen zonder man op straat, enz. Heb met Italiaan paarden gekocht en 3 maanden rondgereden. Geen problemen. En van de mooiste landen met vriendelijke mensen waar ik geweest ben. De taliban is de duivel.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Wat hebben wij daar eigenlijk 20 jaar uitgevoerd?
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 maanden geleden
  In de lucht schieten, wat bereik je daar mee ? Beetje dom eigenlijk.
 • Jan Vannuffelen

  2 maanden geleden
  Wat een onverschrokken helden toch die taliban, ongelofelijk wat die durven. Zulke monsters waren beter nooit geboren.
 1. Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Ko­rea vuurt weer ballisti­sche raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Korea heeft een “niet-geïdentificeerde ballistische raket” afgevuurd. Dat bericht het Zuid-Koreaanse agentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger. De aankondiging volgt enkele dagen na de vorige rakettest en komt een dag voor de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Seoel wordt verwacht. Donderdag heeft ze een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. De lancering komt tevens op een dag dat in Zuid-Korea werd gemeld dat het noorden na vijf jaar weer een kernproef wil doen.