Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP / EPA

Taliban ontbinden mensenrechtencommissie: “Niet meer noodzakelijk”

Afghanistan heeft de onafhankelijke mensenrechtencommissie in het land ontbonden, omdat die volgens de Taliban-autoriteiten “niet meer noodzakelijk” is. De werkzaamheden van de opgedoekte commissie behelsden onder andere het documenteren van burgerslachtoffers van de oorlog die twee decennia in Afghanistan woedde.

  1. Als veertienjarige gevlucht uit Afghanistan, nu maakt Mujib (21) hier zijn droom waar: “Hart en ziel in eigen winkeltje steken”
    PREMIUM
    Dendermonde/Buggenhout

    Als veertienja­ri­ge gevlucht uit Afghanis­tan, nu maakt Mujib (21) hier zijn droom waar: “Hart en ziel in eigen winkeltje steken”

    Amper veertien was Mujib (21) toen hij zijn thuisland Afghanistan ontvluchtte en in de vroegere Abdijschool in Dendermonde, ingericht als tijdelijk asielcentrum, terecht kwam. Alles heeft hij de voorbije jaren gedaan om zijn droom waar te maken en zover is het nu: een eigen winkeltje. Mujib opent de zaak in de Kerkstraat in Buggenhout. “Het is een heel nieuwe start in een land en stad die ik voor eeuwig dankbaar blijf”, zegt hij.