Waheedullah Hashimi (midden), een van de leiders van de taliban.
Volledig scherm
Waheedullah Hashimi (midden), een van de leiders van de taliban. © REUTERS

Taliban: “Islamitische geleerden zullen beslissen over rol van de vrouw in Afghanistan”

Een raad van islamitische geleerden zal oordelen over de rol van vrouwen in Afghanistan onder heerschappij van de taliban. Dat zegt een vooraanstaande leider van de beweging vandaag. Die raad zal onder andere beslissen over het recht van vrouwen om te werken, een opleiding te genieten en over hun kledijvoorschriften.

28 reacties

 • STEPHAN SCHEPERS

  2 maanden geleden
  Kan iemand uitleggen hoe 75000 Taliban een bevolking van 58 000 000 ( 58 miljoen!) onder de knoet kunnen houden?
 • chris delanghe

  2 maanden geleden
  Wat zijn de VS daar eigenlijk gaan doen? regime change?...
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  Dat belooft. "Als je gelooft in wetten, moet je ze toepassen". Das nogal logisch, dat je wetten moet toepassen. Het probleem is dat een wet eigenlijk onafhankelijk moet zijn van een godsdienst. Maar bij hun is godsdienst = de wet. De oplossing is nochtans simpel dan: eigenlijk zouden alle vrouwen met onmiddelijke ingang afstand moeten doen van de islam dan. Want het is simpel, islam is de wet, en vrouwen mogen niks volgens die wet. Waarom zouden vrouwen dan nog kiezen voor de islam ?
 • geert calu

  2 maanden geleden
  dat zijn precies politici die aan het praten zijn, dingen vertellen en we weten al dat het weer anders zal zijn
 • Dre Verhaert

  2 maanden geleden
  De internationale gemeenschap moet er serieus over nadenken om een beheersbaar deel van Afghanistan uit te roepen tot Taliban free zone, zodat alle mensen die niet onder dat shariaregime willen leven, een plek hebben in eigen land om een waardig leven te leiden. Dit moet vrij makkelijk afdwingbaar zijn met enkele B52 bommenwerpers...
 1. PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had
  PREMIUM

  PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had

  De man die woensdagavond vijf mensen gedood heeft in Noorwegen, was een zelfverklaarde moslimbekeerling. Maar dan wel één die zelfs door geloofsgenoten als een zonderling werd beschouwd. “Hij kwam hier niet bidden, maar wartaal verkopen”, zo klinkt het in de plaatselijke moskee. Ook verwanten trekken zijn religieuze motieven in twijfel. Zij noemen hem geestelijk gestoord, maar voorlopig sluit de politie terrorisme nog niet uit.