Vluchtelingen uit Kunduz en Takhar in een kamp in Kaboel.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen uit Kunduz en Takhar in een kamp in Kaboel. © EPA

Taliban heroveren in ijltempo Afghanistan, vrees voor nieuwe vluchtelingenstroom groeit

De Amerikaanse troepen hebben, na twintig jaar ‘boots’ op Afghaanse grond, de hielen nog niet gelicht of de taliban rukt weer gezwind op. De islamisten zijn vandaag ook hoofdstad Kaboel binnengetrokken. Honderdduizenden Afghanen zijn op de vlucht geslagen. Hoe konden de VS en de westerse geallieerden zo falen? Met welk doel zijn de VS in 2001 Afghanistan überhaupt binnengevallen? En is er een nieuwe vluchtelingenstroom op komst naar Europa?

39 reacties

 • David Claesen

  1 jaar geleden
  Ik vind de reacties erg kortzichtig.waarom moeten zoveel mensen zo afzien omdat hun leger gefaald heeft .zo een falen begint altijd aan de top waar men orders geeft. Alleen grote landen zijn in staat dit op te lossen en ik vind dat ze die verantwoordelijkheid hebben.menselijkheid stopt niet aan grenzen we leven allen op dezelfde planeet.
 • Ward Berden

  1 jaar geleden
  Als ze dan toch geen sikkepit bereid zijn om hun land, hun vrijheid en hun vrouwen te beschermen, dan moeten ze ook hier niet komen aankloppen om op onze kap te komen leven.
 • Hilde

  1 jaar geleden
  Laat alle politieke correcte onzin weg en besef dat we geen plaats meer hebben in Europa ,we zijn zelf aan het zinken met dank aan de EU.
 • Jan Verplancken

  1 jaar geleden
  In die regio is het historisch gezien altijd oorlog geweest. Stammentwisten, godsdienst etc. Het zit blijkbaar in hun genen. Niet mee moeien denk ik dan. Rustig laten doen.
 • Maxime Horemans

  1 jaar geleden
  Hopelijk sluit de eu dat buitengrenzen helemaal ,wij kunnen geen vluchtelingen blijven opvangen., het kost ons alleen nog maar meer belastingsgeld.