Talibanstrijders in Afghanistan.
Volledig scherm
Talibanstrijders in Afghanistan. © EPA

Taliban hebben geen toegang tot reserves van de Afghaanse centrale bank in de VS

De taliban zullen geen toegang hebben tot de monetaire reserves van de centrale bank die zich in de Verenigde Staten bevinden. Dat meldt de Amerikaanse regering vandaag. Het grootste deel van de Afghaanse fondsen bevindt zich in het buitenland.

 1. De hallucinante kost van de oorlog in Afghanistan: meer dan 800 miljard dollar en duizenden Amerikaanse militairen gesneuveld

  De hallucinan­te kost van de oorlog in Afghanis­tan: meer dan 800 miljard dollar en duizenden Amerikaan­se militairen gesneuveld

  De taliban hebben in een ongeziene snelheid vrijwel heel Afghanistan in handen genomen. Gisteren drongen ze de hoofdstad Kaboel en het presidentieel paleis binnen waarna ze de overwinning uitriepen. Wordt het land terug gekatapulteerd naar 20 jaar geleden, van voor de Amerikaanse invasie? Vaststaat dat de oorlog in Afghanistan die bijna twintig jaar duurde zeker 800 miljard heeft gekost en er duizenden Amerikaanse militairen gesneuveld zijn.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?