Ghulam Isaczai.
Volledig scherm
Ghulam Isaczai. © AFP

“Taliban gaan nu al van huis tot huis om mensen op hun zwarte lijst te zoeken”

De taliban zwaaien de plak in Afghanistan, met onmiddellijke gevolgen op het terrein. “Inwoners van Kaboel getuigen dat de taliban nu al van huis tot huis gaan in bepaalde buurten om namen te registreren en mensen te zoeken die op hun zwarte lijst staan”, waarschuwt Ghulam Isaczai. De VN-ambassadeur van Afghanistan deed de uitspraak in de spoedvergadering van de Veiligheidsraad.

  1. Microsoft-managers confronteerden Bill Gates al in 2008 met wangedrag: “Hij stuurde flirterige e-mails naar een medewerkster”

    Microsoft-managers confron­teer­den Bill Gates al in 2008 met wangedrag: “Hij stuurde flirterige e-mails naar een medewerk­ster”

    Bill Gates (65), de medeoprichter en voormalig CEO van de technologiegigant Microsoft, zou in 2008 op de vingers zijn getikt voor “flirterige e-mails” naar een vrouwelijke werknemer. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’. De krant schreef in mei van dit jaar al dat de bestuursleden van Microsoft Gates in 2020 bevalen om zich uit het bestuur terug te trekken, nadat een affaire tussen hem en een medewerkster aan het licht was gekomen.