Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan.
Volledig scherm
Kaboel, de hoofdstad van Afghanistan. © EPA

Taliban beloven mannen tarwe in ruil voor werk in strijd tegen werkloosheid en honger

De talibanregering die aan de macht is in Afghanistan heeft zondag een hulpprogramma gelanceerd dat aan duizenden mannen tarwe in ruil voor werk zal geven om de honger in het land tegen te gaan. Het programma, dat aan 40.000 mannen in Kaboel werk zou verschaffen, moet ook in andere steden worden opgestart, zei regeringswoordvoerder Zabihullah Mujahid.

  1. Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk”

    Nobelprijs­win­na­res Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddel­lijk”

    De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.