Na het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan, lopen de spanning met China verder op.
Volledig scherm
Na het bezoek van Nancy Pelosi aan Taiwan, lopen de spanning met China verder op. © AFP

Taiwan trekt recordbedrag uit voor militaire uitgaven

Taiwan heeft vandaag aangekondigd het militaire budget fors op te trekken. Het nieuwe budget bedraagt 415,1 miljard Taiwanese dollar (13,7 miljard euro), goed voor een stijging met 13 procent in vergelijking met vorig jaar. Het nieuws komt er in de context van de toegenomen spanningen met China.

 1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.
 2. Hyperactieve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepressiva en angstremmers
  2

  Hyperactie­ve kreeftjes, roekeloze vissen: waterleven totaal van slag door antidepres­si­va en angstrem­mers

  Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica in onze waterlopen zorgen voor hyperactieve kreeftjes en roekeloze vissen. Dat blijkt uit een grote studie uit Nederland. In België is de situatie niet anders. “Eén op de tien Belgen slikt zulke medicijnen, en die stoffen komen terecht in onze waterlopen”, aldus Dirk Halet van het Vlaams Kenniscentrum voor Water (Vlakwa) bij Radio 1. Met alle bizarre gevolgen van dien.