Tsai Ing-wen
Volledig scherm
Tsai Ing-wen © EPA

Taiwan: systeem van “één land, twee systemen” in Hongkong heeft gefaald

De Taiwanese president Tsai Ing-wen (foto) zegt dat het model van "één land, twee systemen", zoals dat van toepassing is in Hongkong, zijn mislukking bewezen heeft. Peking kwam zijn belofte niet na om vijftig jaar lang een grote mate van autonomie te garanderen, na de machtsoverdracht in 1997 door de Britten, klinkt het.

4 reacties

 • Sobek Wessels

  7 maanden geleden
  Dat Taiwan maar al de Borst nat maakt !? China gaat alles veroveren in de regio en zeker in de Chinese zee ! De Filipijnen zie ik ook nog Chinees worden alhoewel die daar eigenlijk al de baas zijn
 • Peter Van De voorde

  7 maanden geleden
  Wij hebben nog veel meer systemen ,de meeste zijn wel str..tsystemen .
 • Ronny Martin

  7 maanden geleden
  Taiwan begint te bibberen want zijn ook niet zo heel onafhankelijk en zowel europa als usa staan hier officieel aan de kant van China 'Taiwan bestaat niet'.
 • Paul Boutsen

  7 maanden geleden
  Een land twee systemen, tegen wie zeg je het? België is een schoolvoorbeeld dat dit nooit lukt, en al zeker niet als er geen wederzijdse winst is. Hier betalen en werken de enen en hangen de anderen in een hangmat van jaarlijks 12 miljard.
 1. Kremlincriticus Navalny tot 15 februari in cel EU-landen eisen maatregelen tegen Moskou
  Play

  Kremlincri­ti­cus Navalny tot 15 februari in cel EU-landen eisen maatrege­len tegen Moskou

  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen opgepakt op de luchthaven. Journalisten van persbureau AFP stelden zijn arrestatie vast toen hij zich opmaakte voor de paspoortcontrole. Het Russische gevangeniswezen bevestigde nadien het nieuws. Hij zou tot 15 februari in de cel moeten blijven, zo is van zijn advocaat vernomen. Verschillende gezagsdragers, waaronder Angela Merkel, eisen zijn onmiddellijke vrijlating.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel