Een Chinees vliegdekschip (archiefbeeld)
Volledig scherm
Een Chinees vliegdekschip (archiefbeeld) © via REUTERS

Taiwan reageert op toegenomen Chinese dreiging: “Als er oorlog uitbreekt, vechten we tot het bittere eind”

De gemoederen lopen hoog op tussen China en Taiwan. Het zelfstandige en democratisch geregeerde eiland hekelt de toegenomen militaire activiteit van Peking in de regio. Als China aanvalt en er een oorlog komt, zal Taiwan terugvechten tot het bittere einde, reageerde de Taiwanese buitenlandminister vandaag.

5 reacties

 • André Gijbels

  1 week geleden
  Als China een oorlog begint, staan ze allemaal aan de zijkant te kijken hoe dit afloopt,behalve Rusland,want die is er ook mee gediend
 • Jose Van Hauwaert

  1 week geleden
  @Marcel Van Overloop. U hebt teveel samenzwerings theorie filmpjes gekeken en boekjes gelezen makker. Dat China de Wereld binnen 5 jaar wil veroveren is pure onzin, militair zelfs onmogelijk. Rusland, India, Amerika, Europa, Z-Korea, Brazilië, Israël, de Moslim landen, zal China alvast niet militair kunnen verslaan. Dat men China niet mag vertrouwen, op geen enkel gebied, dat klopt natuurlijk wel.
 • Marcel Van Overloop

  2 weken geleden
  China speelt met vuur. Als heel de vrije wereld zich economisch keert tegen China vallen ze terug op 20 jaar geleden. Volgens hun politici willen ze binnen 5 jaar de wereld veroveren en wij staan er gewoon naar te kijken. Hoog tijd dat er een boycot komt.
 • Filip Deconinck

  2 weken geleden
  1 vlieg tegen een mierenhoop. Dat zou het betekenen als daar een conflict uitbreekt. Misschien het begin van de 3e wereldoorlog want andere opportonisten zouden het conflict kunnen aangrijpen om hun ding te doen (in Europa).
 • Michel Wd

  2 weken geleden
  Taiwan onder bewind van de VS... Net als puerto rico... Dan zullen ze wel nadenken...
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Bijna 67.000 euro op één dag ingezameld voor kinderen van ‘spookgezin’ Ruinerwold

  Het geld stroomt binnen voor een crowdfundingactie voor de negen zogenoemde ‘kinderen van Ruinerwold’. Na de eerste dag was om even voor middernacht al bijna 67.000 euro binnengekomen. Het geld gaat naar de kinderen van Gerrit Jan van D. (68), die jarenlang verscholen voor de buitenwereld leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in Nederland aan het rollen toen een van hen wegliep in oktober 2019.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogsschepen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen
  13

  Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogs­sche­pen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

  In een periode van oplopende spanningen met buurland Oekraïne heeft Rusland vijftien oorlogsschepen voor oefeningen naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Russische persbureau Interfax meldde op gezag van de marine dat de schepen door de Straat van Kertsj zijn gevaren. Oekraïne besloot vandaag een Russische diplomaat uit te wijzen, nadat Rusland vrijdag een Oekraïense diplomaat arresteerde in Sint-Petersburg.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"