AFP
Volledig scherm
© AFP

Tabaksreus Philip Morris beschuldigd van hypocrisie en promotie van ongezonde alternatieven bij antirookcampagne

“Stop toch met roken”, kopte de eigenaardige en meest recente reclamecampagne van Marlboro sigaretten. Tabaksreus en producent van de Marlboro sigaretten Philip Morris zou graag zien dat rokers stoppen met roken. Nu wordt het bedrijf door het centrum voor kankeronderzoek in het Verenigd Koninkrijk voor die stunt beschuldigd van hypocrisie en verborgen campagnes om eigen alternatieven te promoten.

6 reacties

 • Jan Bergfeld

  3 jaar geleden
  De tabaksindustrie heeft van een dodelijke verslaving een 'verdienmodel' gemaakt. Sigaretten en andere nicotinehoudende producten zijn dus ontworpen om rokers levenslang verslaafd en afhankelijk te maken om er vervolgens veel aan te verdienen. Nicotine is minstens zo verslavend als cocaïne, heroïne, xtc en amfetamine. Nicotine zou daarom gekwalificeerd moet worden als harddrug zodat alle nicotinehoudende tabak en e-sigaretten verboden zullen worden.
 • Berthie Gijsen

  3 jaar geleden
  Wiet roken is vrij in Canada.In hoeveel landen mag dit nu wel?Gewone sigaret wordt overal verboden.
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Dat ze doen wat ze willen. Ik ga mijn eigen tabak telen.
 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  En massaal anti-depressiva mag ook.... en veel stress mag ook, zeker op zijn Belgisch. Stress is nochthans de grootste doodsoorzaak. Of liever drugs zoals in de States..... Laat de mensen hun sigaret en stop de massale luchtvervuiling.
 • David Geldermans

  3 jaar geleden
  Ik zie op tv nochtants dikwijls reclame over nicorette... maar ja dat haal je bij apothekers dus weer kassa kassa voor de staat.
 1. 'Een van ziekste Covid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  'Een van ziekste Co­vid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  De veertigjarige Andrew Watts werd ziek op kerstdag 2020 en testte een dag later positief op het coronavirus. Hij werd opgenomen in een Londens ziekenhuis met een longontsteking. Watts kreeg van de artsen de weinig benijdenswaardige titel van “een van de ziekste Covid-19-patiënten ooit”. Pas nu, meer dan een jaar na zijn opname, kan hij thuis weer ademen zonder zuurstofslangetjes in de neus.
 2. Tientallen meldingen tegen Ali B, Marco Borsato en Rietbergen, ook over verkrachting. John de Mol ondernam geen extra stappen
  Play
  TV

  Tientallen meldingen tegen Ali B, Marco Borsato en Rietbergen, ook over verkrach­ting. John de Mol ondernam geen extra stappen

  De veelbesproken aflevering van het Nederlandse online programma ‘BOOS’ over seksueel misbruik bij ‘The Voice of Holland’, al dagen onderwerp van gesprek, staat online. Daaruit blijkt dat één van de aangiftes tegen rapper en coach Ali B over verkrachting gaat, maar ook dat hij nog veel meer slachtoffers maakte. Over bandleider Jeroen Rietbergen kwamen daarnaast negentien meldingen binnen. Televisieproducent John de Mol werd in 2019 op de hoogte gebracht van de misstappen van zijn schoonbroer en reageerde naar eigen zeggen furieus, maar ondernam verder geen stappen. Ook zanger Marco Borsato wordt genoemd: hij koos jonge meisjes uit, onder meer bij ‘The Voice Kids’. Een kandidate van 14 jaar vertelt dat de voormalige coach haar billen betastte.