Moet de Hongaarse premier Viktor Orbán zich zorgen maken?
Volledig scherm
Moet de Hongaarse premier Viktor Orbán zich zorgen maken? © REUTERS

Taant de macht van Viktor Orbán? Partij Hongaarse premier verrassend verslagen in lokale verkiezing

Niemand had het zien aankomen, maar toch is het gebeurd: de partij van de almachtige Hongaarse premier Viktor Orbán is gisteren verrassend verslagen bij een lokale tussentijdse verkiezing. De uitslag joeg een schok door de regerende Fidesz-partij, die na de parlementsverkiezingen over minder dan anderhalve maand hoopt aan de macht te blijven. De oppositie ruikt echter haar kansen.

15 reacties

 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Eenvoudig gezegd, gemeenteraadsverkiezingen dus. Tja, Orban is geen "burgemeester"-kaliber. Orban weegt zwaarder, die moet "Hongarije" leiden. Men maakt van Somers ook geen "premiér.
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  De wens van de EU gedachte, allen tegen een
 • Jeff Smulders

  3 jaar geleden
  De grootste graaiers zitten bij de EU in Brussel zelf. En Orban heeft gelijk.de EU verkoopt de Europeanen en Europa aan anderen die nooit bijgedragen hebben aan de smerige systemen van de EU politiek. De emigranten zijn willens en wetens binnen gelaten het is een grote smerige zooi heel de EU politiek. Kijk maar naar het EP inklokken en naar huis gaan maar wel € 500 verdienen voor de vergadering bij te wonen terwijl ze niet aanwezig zijn, wie is er dan corrupt??
 • Conny Van den Bosch

  3 jaar geleden
  komaan, hij heeft niet verloren, de anderen hebben gewoon gedaan zoals hier ook gebeurd, ze gaan "samen" en dus verloochenen ze hun eigen kiezers.
 • Sharon Debeul

  3 jaar geleden
  Enerzijds met 2 handen tegelijk Europees geld verduisteren, en anderzijds de achterban bespelen hoe slecht de EU wel is. Beste EU, gooi die graaiers op de mesthoop.
 1. Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfizer-vaccin kreeg”

  Hoopvol nieuws uit Israël: “Geen enkele ernstige infectie gemeld bij wie twee doses Pfi­zer-vac­cin kreeg”

  Het vaccin van BioNTech/Pfizer lijkt niet alleen zeer effectief te zijn in studies, maar ook in de praktijk. Israël is het land dat al het grootste deel van zijn bevolking heeft ingeënt en daar blijkt uit de eerste resultaten van een onderzoek dat amper 0,01 procent van een grote groep mensen die de vereiste twee doses kreeg, meer dan een week later besmet was met Covid-19. Het ging ook telkens om een milde vorm. Niemand werd ernstig ziek.
 2. Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloeding verkiezingsuitslag
  1

  Intern onderzoek bij Amerikaans ministerie van Justitie naar eventuele poging tot beïnvloe­ding verkie­zings­uit­slag

  De interne waakhond van het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of medewerkers van het ministerie hebben geprobeerd om de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 te beïnvloeden. Inspecteur-generaal Michael Horowitz deelde dat vandaag mee nadat Amerikaanse media het voorbije weekend berichtten dat Trump steun kreeg van binnen het ministerie bij zijn plan om met een nieuwe minister de verkiezingen ongeldig te laten verklaren.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv