De rebellengroepering bracht een video uit waarop gewapende mannen rond een blonde man staan met een gekneusd gezicht. "Een Russische piloot", zo stelt één van de mannen.
Volledig scherm
De rebellengroepering bracht een video uit waarop gewapende mannen rond een blonde man staan met een gekneusd gezicht. "Een Russische piloot", zo stelt één van de mannen. © videostill

Syrische rebellen: "Wij schoten Russische piloot dood"

Syrische rebellen beweren dat ze een piloot van het Russische gevechtsvliegtuig dat door de Turken werd neergehaald hebben doodgeschoten terwijl hij met zijn parachute probeerde te landen. "Hij was dood voor hij de grond raakte", zo stelt een woordvoerder van de rebellen.

 1. Russen bombarderen oliereserves, VS tankwagens die IS gebruikt om terreur te financieren

  Russen bombarde­ren oliereser­ves, VS tankwagens die IS gebruikt om terreur te financie­ren

  Amerikaanse gevechtsvliegtuigen en oorlogsschepen hebben in Syrië 283 tankwagens vernietigd. De operatie kadert in de pogingen om de inkomstenstroom van de terreurgroep te stoppen. Volgens Amerikaanse militairen werden de vrachtwagens gebruikt om olie vanuit olievelden in Deir Ezzor en al-Hasakah, die onder IS-controle staan, naar smokkelpunten te transporteren. Rusland van zijn kant heeft olievelden van IS in Syrië gebombardeerd.
 2. 1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavirus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”
  5

  1.300 baby’s in Brazilië bezweken aan gevolgen van coronavi­rus: “Ik wilde test voor mijn zoon, maar dokter stuurde me wandelen”

  De sterftecijfers hebben een nieuwe piek bereikt, maar dat is niet de enige opvallende vaststelling in Brazilië. Sinds de start van de epidemie zijn er volgens de BBC ook al 1.300 baby’s bezweken aan de gevolgen van het coronavirus. Lerares Jessika Ricarte weet helaas hoe die pijn aanvoelt: zij verloor haar eenjarige zoon nadat een dokter weigerde een coronatest uit te voeren. Twee maanden later is Lucas aan MIS-C overleden, een zeldzame complicatie van het virus waarbij de hartspier ontstoken raakt. De kinderziekte werd ook al verschillende keren in ons land vastgesteld.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken