Syrisch-Koerdische vluchtelingen die hun huizen ontvluchtten na de clashes tussen de IS en de SDF-troepen arriveren bij een checkpoint in Hasakah.
Volledig scherm
Syrisch-Koerdische vluchtelingen die hun huizen ontvluchtten na de clashes tussen de IS en de SDF-troepen arriveren bij een checkpoint in Hasakah. © EPA

Syrische gevangenis na laatste “opruimacties” weer onder controle na grootscheepse aanval van IS

De door de Koerden gedomineerde Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hebben het einde van de opruimoperaties in een gevangenis in de noordoostelijke stad Hasakah aangekondigd. De gevangenis werd een tiental dagen geleden aangevallen door strijders van de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat. Er vielen honderden doden bij de gevechten. De voorbije dagen werd nog verder gezocht naar tientallen IS-strijders die zich hadden verschanst in het noordelijke deel van het gevangeniscomplex.

 1. Dodental door gevechten in Syrische gevangenis stijgt naar ruim 330, zoektocht naar verstopte jihadisten gaat verder

  Dodental door gevechten in Syrische gevangenis stijgt naar ruim 330, zoektocht naar verstopte jihadisten gaat verder

  Het dodental door de zware gevechten bij een gevangenis in het noordoosten van Syrië is opgelopen naar zeker 332, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) opende bijna twee weken geleden een grote aanval op de gevangenis, waar (vooraanstaande) strijders van de terreurgroep worden vastgehouden. Er zijn verschillende gevangenen ontsnapt.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.