Volledig scherm
© AFP

Syrisch vluchtelingenkamp al 9 maanden afgesloten van buitenwereld: jongetje (5 dagen oud) en meisje (4 maanden) verhongerd nadat voedselpakketten wegblijven

Op twee weken tijd zijn in een Syrisch vluchtelingenkamp al tientallen mensen, waaronder een jongetje van vijf dagen oud en een meisje van vier maanden, gestorven van de honger. Al negen maanden kunnen hulporganisaties geen voedsel of geneesmiddelen in het kamp binnenbrengen omdat het Syrische leger en Jordanië alle toegangen hebben afgesloten. De VN heeft na weken van onderhandelen woensdag toestemming gekregen van Syrië om volgende week toch hulppakketten te leveren, maar het is nog maar de vraag of die deal tegen dan nog stand zal houden.

 1. Kopstuk Nederlandse partij Forum voor Democratie schrijft vlammende brief over afgetreden voorzitter Baudet: “Hij maakte in één weekend de partij kapot”

  Kopstuk Nederland­se partij Forum voor Democratie schrijft vlammende brief over afgetreden voorzitter Baudet: “Hij maakte in één weekend de partij kapot”

  Annabel Nanninga, kopstuk bij de Nederlandse rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD), vindt dat Thierry Baudet afgelopen weekend de partij kapot heeft gemaakt. De offers die hij maandag en dinsdag bracht - het opstappen als lijsttrekker en partijvoorzitter - zijn een "wassen neus", schrijft Nanninga in een snoeihard stuk op de website The Post Online. Ze wil dat Baudet ook niet op de kieslijst komt voor de verkiezingen volgend jaar. Baudet heeft juist gezegd wel lijstduwer te willen worden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?