Agenten troffen vandaag een 11-jarig Syrisch meisje aan op station Utrecht Centraal, moederziel alleen met een koffertje. De politie heeft zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld.
Volledig scherm
Agenten troffen vandaag een 11-jarig Syrisch meisje aan op station Utrecht Centraal, moederziel alleen met een koffertje. De politie heeft zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld. © Wijkagenten Utrecht Centrum

Syrisch meisje (11) moederziel alleen op Nederlands station: “Dit raakt je in je hart”

Vanmiddag is er een jong Syrisch meisje aangetroffen dat moederziel alleen achtergelaten was op het Nederlandse treinstation van Utrecht. Het meisje sprak geen woord Nederlands of Engels. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld. 

 1. IKEA zet voortaan ook vluchtelingen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”
  Zaventem

  IKEA zet voortaan ook vluchtelin­gen aan het werk: “Hoop hier door te kunnen groeien”

  Enkele jaren geleden vluchtte ze nog van de oorlog in Syrië, maar vandaag werkt de 26-jarige Batoul bij IKEA in Zaventem. Ze is één van de tientallen vluchtelingen die werkkansen krijgen in de winkels van de Zweedse meubelgigant in ons land. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), die dinsdag een bezoek bracht aan het filiaal in Zaventem, bewondert die actie van IKEA. “Hopelijk verlaagt dit de drempel tussen vluchtelingen en bedrijven”, klinkt het.
 2. INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Kucam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampfschwein”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Ku­cam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampf­schwein”

  Theo Francken (N-VA) blikt terug en vooruit. Tot zijn spijt niet als ondervoorzitter. "Valerie Van Peel of Lorin Parys en ik, dat zou een goede combinatie zijn geweest voor de partij. Yin en yang. Helaas." De partijsoldaat zet de strijd voor zijn N-VA onvermoeibaar verder. Zodra het kan met de botten in de modder, in het veld, naar de mensen. "Sommigen vinden mij een asociale pitbull. Maar ik neem het juist vaak op voor de zwakkeren in de samenleving."