Agenten troffen vandaag een 11-jarig Syrisch meisje aan op station Utrecht Centraal, moederziel alleen met een koffertje. De politie heeft zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld.
Volledig scherm
Agenten troffen vandaag een 11-jarig Syrisch meisje aan op station Utrecht Centraal, moederziel alleen met een koffertje. De politie heeft zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld. © Wijkagenten Utrecht Centrum

Syrisch meisje (11) moederziel alleen op Nederlands station: “Dit raakt je in je hart”

Vanmiddag is er een jong Syrisch meisje aangetroffen dat moederziel alleen achtergelaten was op het Nederlandse treinstation van Utrecht. Het meisje sprak geen woord Nederlands of Engels. Agenten hebben zich over haar ontfermd en opvang voor haar geregeld. 

  1. INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Kucam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampfschwein”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Theo Francken na verloren verkiezing en Ku­cam-affaire: “Ik ga geen Calvo’ke doen, ik ben een Kampf­schwein”

    Theo Francken (N-VA) blikt terug en vooruit. Tot zijn spijt niet als ondervoorzitter. "Valerie Van Peel of Lorin Parys en ik, dat zou een goede combinatie zijn geweest voor de partij. Yin en yang. Helaas." De partijsoldaat zet de strijd voor zijn N-VA onvermoeibaar verder. Zodra het kan met de botten in de modder, in het veld, naar de mensen. "Sommigen vinden mij een asociale pitbull. Maar ik neem het juist vaak op voor de zwakkeren in de samenleving."