Ban Ki-Moon
Volledig scherm
Ban Ki-Moon © AP

"Syriërs moeten zelf beslissen over toekomst van Assad"

Syrische crisisDe Syriërs moeten zelf beslissen over de toekomst van hun president Bashar al-Assad. Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon gezegd. Het is "volstrekt oneerlijk en onredelijk dat het lot van één individu de politieke onderhandelingen" over Syrië blokkeert, hekelde Ban Ki-moon in een interview met onder andere de Spaanse krant La Vanguardia.

 1. VN willen staakt-het-vuren en overgangsregering in Syrië

  VN willen staakt-het-vu­ren en overgangs­re­ge­ring in Syrië

  Zeventien landen en vertegenwoordigers van de EU en de VN hebben vandaag voor het eerst samen gesproken over mogelijke stappen om uit de crisis in Syrië te geraken. Vertegenwoordigers van onder andere de Verenigde Staten, Rusland en Iran overwegen daarbij de instelling van een staakt-het-vuren in Syrië binnen vier tot zes maanden, gevolgd door de vorming van een overgangsregering waarin mogelijk zowel president Assad als leden van de oppositie zetelen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.