Syrische president Assad ontmoette Poetin enkele jaren geleden in Damascus, Syrië.
Volledig scherm
Syrische president Assad ontmoette Poetin enkele jaren geleden in Damascus, Syrië. © AP

Syrië verbreekt diplomatieke banden met Oekraïne

 Syrië verbreekt de diplomatieke banden met Oekraïne. De regering in Kiev had de banden met Syrië vorige maand al verbroken, omdat het land de zelfuitgeroepen republieken Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk had erkend.

 1. Amerikaanse ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschakelen”

  Amerikaan­se ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschake­len”

  Als de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in zijn oorlog met Oekraïne, dan zullen de Verenigde Staten en de NAVO hard terugslaan. Dat heeft de voormalige Amerikaanse generaal David Petraeus voorspeld bij ABC News. Hij voegde er wel aan toe dat hij een hypothese schetste en hierover niet met Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur van president Joe Biden, had gesproken. Hij spreekt dus uit eigen naam.
 2. Turkse president Erdogan dreigt opnieuw NAVO-lidmaatschap Zweden en Finland te “bevriezen”

  Turkse president Erdogan dreigt opnieuw NA­VO-lidmaat­schap Zweden en Finland te “bevriezen”

  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft opnieuw gedreigd om het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland te “bevriezen” als ze niet voldoen aan de maatregelen die Turkije hen oplegt. Tijdens de NAVO-top in Madrid eind juni riep Erdogan de twee landen op om “hun deel te doen” in de strijd tegen Koerdische organisaties in het noorden van Syrië, die hij van terrorisme beschuldigt.
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.