Symbolische herdenking van aanslagen in Parijs.
Volledig scherm
Symbolische herdenking van aanslagen in Parijs. © REUTERS

Symbolische herdenking van aanslagen in Parijs, middenin proces

Zes jaar na de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs zijn vandaag de slachtoffers van de dramatische gebeurtenissen herdacht in Parijs en Saint-Denis. Nu het proces naar de aanslagen aan de gang is, en slachtoffers zwaar op de proef worden gesteld, lijken die herdenkingen belangrijker dan ooit.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Griekenland, wetenschapsjournalist Martijn Peters: “Echt spektakel”
  Play

  Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Grieken­land, weten­schaps­jour­na­list Martijn Peters: “Echt spektakel”

  Een groot deel van Griekenland, en zelfs het eiland Kreta, ligt onder een laag sneeuw. “Het ongewone weerbeeld in Griekenland is te wijten aan het koufront Elpis”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Het koufront zorgt ervoor dat de temperaturen zakken tot zelfs onder de -10 graden. Daarnaast is er een waterhoos gespot op het eiland Skopelos. “Als de wervelwind zoals hier aan land gaat, dan krijg je een echt spektakel wanneer de sneeuw omhoog wordt gezogen”, aldus Martijn.
 1. Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttransplantatie door de neus geboord omdat hij niet gevaccineerd is
  Play

  Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttrans­plan­ta­tie door de neus geboord omdat hij niet gevacci­neerd is

  Een zwaar zieke vader van twee kinderen is in Boston van een wachtlijst voor een harttransplantatie gehaald omdat hij niet gevaccineerd is. DJ Ferguson gelooft niet in de heilzame werking van een prik, maar vreest in zijn specifiek geval ook voor de gevolgen als zijn hartspier ontstoken zou raken. Myocarditis wordt inderdaad beschouwd als een zeldzame bijwerking van coronavaccins.
 2. Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”
  Play

  Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: "Kijk daar, een giganti­sche klootzak!"

  Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Biden keek weg en noemde de verslaggever vervolgens “een stomme klootzak”. Biden is niet de enige leider die niet door had dat de micro nog aan stond. Ook George W. Bush, Sarkozy en de Nederlandse koning Willem-Alexander lieten zich eens vangen.
 3. Kompaan van terrorist Salah Abdeslam spreekt medeleven uit: “Wat slachtoffers hebben doorgemaakt, is ongelofelijk”
  Aanslagen Parijs

  Kompaan van terrorist Salah Abdeslam spreekt medeleven uit: “Wat slachtof­fers hebben doorge­maakt, is ongelofe­lijk”

  Op het proces van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, heeft de beklaagde Ali Oulkadi zijn medeleven uitgedrukt voor de slachtoffers. “Wat zij hebben doorgemaakt, is ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor”, zei Oulkadi voor het speciale hof van assisen. Met tranen in de ogen vertelde hij hoe moeilijk hij het heeft in de gevangenis.