Desi Bouterse, president van Suriname.
Volledig scherm
Desi Bouterse, president van Suriname. © REUTERS

Surinaamse president Desi Bouterse veroordeeld voor decembermoorden in 1982

UPDATEDe Surinaamse president Desi Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de moord op vijftien politieke tegenstanders op 8 december 1982. Dat heeft de krijgsraad vandaag bekendgemaakt tijdens een urenlange zitting. Bouterse is medeplichtig bevonden aan moord. De president is momenteel op staatsbezoek in China. De Surinaamse regering vraagt de bevolking vooral rustig te blijven. 

2 reacties

 • Davey Elberts

  2 jaar geleden
  Als ie slim is vliegt ie vanuit China direct door naar een land zonder uitleveringsverdrag met Suriname, als dat bij China al niet het geval is. Denk daarnaast dat het leger wel aan zijn kant staat en dat hij zich niet zomaar gevangen laat zetten.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Daar zal dat stuk onbenul eens goed mee lachen.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.