Bouterse krijgt veel steun na zijn terugkeer in eigen land.
Volledig scherm
Bouterse krijgt veel steun na zijn terugkeer in eigen land. © Starnieuws/René Gompers

Surinaamse president Bouterse reageert op veroordeling decembermoorden: “Het is een politiek proces

De Surinaamse president Desi Bouterse reageerde voor het eerst op het vonnis van afgelopen vrijdag. Hij is wegens zijn betrokkenheid bij 15 moorden in december 1982 door de Krijgsraad veroordeeld tot 20 jaar cel. Op de luchthaven Johan Adolf Pengel werd de president juist als een held onthaald. Ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders hadden zich aan weerszijden van een rode loper opgesteld. Zo'n 1.500 mensen stonden hem al zingend en met vlaggen wapperend op te wachten bij de aankomsthal. 

1 reactie

 • Marc Geerts

  1 jaar geleden
  1500 zijn voor Bouterse maar 485.000 zijn tegen hem. Het land is met hem aan het hoofd heel ver in de dieperik gezakt. Laat jullie niet vangen door de 1500 medewerkers en vriendjes van Bouterse die hem stonden op te wachten aan de luchthaven. Ja, ik ken Suriname, was er 3 x en de mensen leven echt in armoede.
 1. Nederlandse corona-experimenten: theatervoorstelling of bioscoopbezoek kan veilig, mits maatregelen
  28

  Nederland­se corona-experimen­ten: theater­voor­stel­ling of bioscoopbe­zoek kan veilig, mits maatrege­len

  Indoorevenementen waarbij het publiek voornamelijk op één vaste plek zit, kunnen zo snel mogelijk weer plaatsvinden. Oók als er veel coronabesmettingen zijn. Dat concludeert Fieldlab Evenementen op basis van de eerste experimenten daarrond in Nederland. Er moet wel worden voldaan aan een aantal maatregelen. Zo moeten bezoekers van tevoren een sneltest doen, moet hun testresultaat gecontroleerd kunnen worden, kan de locatie maar voor 50 procent gevuld zijn, moeten mondmaskers worden gedragen op bepaalde momenten en moet de locatie goed geventileerd zijn.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief