Het kwam tot een confrontatie tussen de surfer en de politie in beschermende kledij.
Volledig scherm
Het kwam tot een confrontatie tussen de surfer en de politie in beschermende kledij. © Twitter/@JavierSanz

Surfster wordt geboeid van Spaans strand gehaald na positieve coronatest

In San Sebastian, een stad in het noorden van Spanje, is maandag een jonge surfster geboeid weggevoerd door de Baskische politie.  Ze zou positief getest hebben op het coronavirus, maar de verplichte quarantaine niet gevolgd hebben. Ze wordt nu beschuldigd van “ernstige ongehoorzaamheid”.

79 reacties

 • De Waarheid

  2 jaar geleden
  Soms zijn er shockerende toestanden (boeien) nodig voordat bij sommigen de euro valt dat ze iets niet volgens de regels doen. Dit werkt psychologisch in ieder geval beter dan het bepamperbeleid dat hier in België toegepast wordt!
 • paul vdkerckhove

  2 jaar geleden
  Dat mensen die geen dokter zijn het zo goed weten wat gevaarlijk is of niet vind ik raar .
 • dirk verstraeten

  2 jaar geleden
  Mensen die de coronaregels aan hun laars lappen gewoon uit de mutualiteit gooien.
 • Gilles Standaert

  2 jaar geleden
  Iedereen blaat hier maar over zijn rechten, maar vergeten dat ze met veel plezier hun verantwoordelijkheid afgeven aan hun overheid.
 • bart samyn

  2 jaar geleden
  als dit de medische dictatuur wordt, dan zijn we vertrokken voor vele jaren. Dat lijkt mij geen strand met en voor badende toeristen. Ik ben het mondlapje ook kotsbeu. Ik vrees dat het veel veiliger was voor haar omgeving, dan sommigen hieronder met negatieve commentaren zich gedragen.
 1. INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Het is niet omdat we het beu zijn, dat plots alles kan”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Marc Van Ranst: “Het is niet omdat we het beu zijn, dat plots alles kan”

  Bezoek verbieden in de woonzorgcentra gaan we nooit meer doen. Mondkapjesplicht moet echt beperkt worden tot waar het niet anders kan. En die drukke scènes op de Peyresourde, ach. De afgelopen dagen leek viroloog Marc Van Ranst opvallend mild geworden. Een gevolg van de soms harde kritiek die hij te verduren kreeg? Moe na zes maanden in de frontlijn? Of is hij het gewoonweg beu, zoals wij allemaal een beetje? Niets van dit alles. “Men moet pragmatisch zijn. Naar nul krijgen we het aantal besmettingen niet. Niet omdat dat niet kan, maar omdat we dit met z’n allen niet genoeg willen.”
 2. “Lange geschiedenis van psychische problemen” en onheilspellende filmpjes met wapens: alles wat we weten over de 22-jarige schutter in Kopenhagen
  Play

  “Lange geschiede­nis van psychische problemen” en onheilspel­len­de filmpjes met wapens: alles wat we weten over de 22-jarige schutter in Kopenhagen

  Een 22-jarige man is gisteren door de politie in Denemarken aangehouden na een dodelijke schietpartij in een winkelcentrum in de hoofdstad Kopenhagen. De man zou het winkelcentrum zijn binnengewandeld met een geweer waarna hij begon te schieten. Er zijn drie personen gestorven en nog eens vier personen zijn zwaargewond. Wat bezielde de schutter toen hij naar het winkelcentrum trok? En wat weten we nog over de man?